Helge Adam Møller om afbud til vælgermøde: Det kan opfattes, som om jeg blåstempler det

Et vælgermøde på det muslimske gymnasium i Næstved har fået flere afbud. Helge Adam Møller (K) har takket nej til at komme.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To kandidater har meldt afbud til et vælgermøde i aften på gymnasiet Hindholm STX. 

Årsagen til afbuddene er beskyldningerne om, at gymnasiet trækker tråde til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse. En bevægelse, som også Dansk Islamisk Trossamfund er en del af. Det fortalte Kristeligt Dagblad i sidste uge.

Den ene kandidat, der har takket nej, er Michael Perch fra Socialdemokratiet, skriver Sjællandske.

Den anden er Helge Adam Møller fra De Konservative. Og han har sine grunde til at takke nej. 

- Der er rejst en sag inde i Folketinget, ministeren er kaldt i samråd om det statstilskud, de modtager - om det er berettiget eller ej. Så længe den debat kører, så vil jeg ikke deltage. Det andet er, at vicedirektøren for den styrelse, der skal vurdere, om de er berettiget eller ej, siger, det er en meget alvorlig sag, og det har jeg ikke mulighed for at bedømme, siger Helge Adam Møller. 

- En tredje og sidste ting er, at i deres bestyrelsen sidder tre personer fra Dansk Islamisk Trossamfund. Og når man går ind på deres hjemmeside står der, at man ikke skal snakke med vantro. Og jeg er vantro, siger han. 

Kan opfattes forkert

Det er jo ikke et muslimsk arrangement, det er et gymnasium, der stiller lokaler til rådighed for et vælgermøde? 

- Den pressemeddelelse, de har sendt ud om det demokratiske vælgermøde, der er i aften, fremhæver de én enkelt person, for så står der, at de er meget stolte af, at Helge Adam Møller deltager. Og jeg er tidligere folketingsmedlem, og så kan det opfattes, som om jeg blåstempler det. Og det har jeg ikke mulighed for. Jeg ved ikke om det er rigtigt eller forkert, siger Helge Adam Møller. 

Nu kan der jo godt sidde nogle og tænke, at det måske smager lidt af kommunalvalgkamps-retorik, at du ikke vil deltage i et vælgermøde på et muslimsk gymnasium?

- Jeg tror faktisk, jeg var den første, der meldte mig til. Og jeg havde endda inviteret hele min famliile med. Men nu er der en debat om deres tilskud, og det vil jeg ikke involveres i. Hvis de senere vil invitere mig og ikke har nogle i bestyrelsen, der er modstandere af vantro som mig, så kommer jeg meget gerne, siger han.