¨

Borgmester John Brædder rørt til tårer: Det har været utroligt hårdt

01:23

Det var en rørt John Brædder (Guldborgsundlisten), vi talte med natten til onsdag, da det stod klart, han skulle tage fire år til på borgmesterposten i Guldborgsund Kommune. Video: TV ØST

John Brædder fra Guldborgsundlisten var rørt til tårer, da det stod klart, at han nu skal tage hul på fire år mere som borgmester i Guldborgsund Kommune.

- Det har været en utrolig hård valgkamp. Vi har kæmpet fra tue til tue gennem rigtig lang tid, siger en rørt John Brædder (Guldborgsundlisten), da TV ØST taler med ham.

På trods af at flere bookmakere havde givet gode odds på Dansk Folkepartis René Christensen som ny borgmester i Guldborgsund Kommune, var det Guldborgsundlisten og borgmester John Brædder, som havde det flotteste valg i kommunen.

Læs også Portræt: Her er Guldborgsunds nye borgmester

Listen gik fem mandater frem og er det største i byrådet med hele 11 mandater. Det er næsten en fordobling fra valget i 2013, hvor de fik seks mandater.

Græder glædestårer

John Brædder kan for tredje gang hænge borgmesterkæden om halsen, og dét faktum er med til at gøre den genvalgte borgmester rørt.

- Når man er borgmester, så er man også den, der har mest at tabe, hvorimod dem, der bejler til borgmesterposten, ikke har så meget tabe, siger John Brædder.

Guldborgsund

  • Socialdemokratiet: 6 mandater (-3)
  • SF: 1 mandat 
  • Enhedslisten: 1 mandat
  • Venstre: 3 mandater (-1)
  • Dansk Folkeparti: 7 mandater 
  • Guldborgsundlisten: 11 mandater (+5)

- Så det er selvfølgelig også glædestårer, når det lykkes.

Guldborgsund Kommune er Socialdemokratiet gået tre mandater tilbage og har nu seks, mens Venstre har mistet ét mandat og har nu tre mand/kvinder i byrådet. Dansk Folkepartis er nu kommunens næststørste med syv mandater.

 

Tip os Har du et godt tip?