Blæsten generer trafikken og vælter træer - politiet beder alle tage sig i agt

Med vindstød af orkanstyrke fejer stormen Laura i disse timer ind over landet. Borgere i Midt- og Vestsjælland bør være opmærksomme, siger politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stormen Laura rusker i disse timer kraftigt i Danmark, hvor Vestsjælland og Lolland-Falster mærker de største vindstød.

Ifølge DMI var højeste middelvind klokken 11 på 24,5 meter i sekundet målt på Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster. Samme område har også haft det højeste vindstød på 33,6 meter i sekundet.

Ved Røsnæs på Vestsjælland har man målt vindstød af orkanstyrke, oplyser TV2 Vejret.

- Røsnæs på Vestsjælland har målt vindstød af orkanstyrke, og lige nu er det en storm, der rammer i den nordlige del af Sjælland, siger Peter Tanev fra TV2 Vejret.

Artiklen fortsætter under billedet

Ifølge DMI var højeste middelvind klokken 11 på 24,5 meter i sekundet målt på Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster. Samme område har også haft det højeste vindstød på 33,6 meter i sekundet.
Ifølge DMI var højeste middelvind klokken 11 på 24,5 meter i sekundet målt på Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster. Samme område har også haft det højeste vindstød på 33,6 meter i sekundet. Foto: DMI

Det er femte gang i dette vinterhalvår, at en storm rammer Danmark.

Ingen personskade

Blæsten har fået Midt- og Vestsjællands Politi til at opfordre folk til at være ekstra opmærksomme, når de bevæger sig ud.

- Vi har modtaget seks meldinger fra hele politikredsen i relation til blæsten. Tre handler om væltede træer i Kalundborg, Holbæk og Borup samt et løst tag på tankstation i Eskebjerg. Vigtigst af alt ingen personskade, siger Martin Bjerregaard til TV2 ØST.

Dertil er en trampolin fløjet ud på vej i Køge og i Roskilde er bygningsmaterialer i form af isoleringsplader blæst ud på en vej.

Sænk hastigheden

Midt- og Vestsjællands Politi fraråder ikke borgere at bevæge sig uden døre, men generelt bør man tage sig i agt.

Artiklen fortsætter under billedet

Røsnæs på Vestsjælland har målt vindstød af orkanstyrke, TV2 Vejret.
Røsnæs på Vestsjælland har målt vindstød af orkanstyrke, TV2 Vejret. Foto: TV ØST

I de sydlige egne opfordrer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi særligt bilister på Farøbroerne til at tage sig i agt.

- Sænk hastigheden og vær agtpågivende. Problemet er særligt på højbroen ved pylonerne, hvor bilisterne bør være særligt opmærksomme, lyder anbefalingen fra vagtchef Kent Edvardsen, der følger situationen nøje.

Vinden forventes at aftage i løbet af aftenen, oplyser Vejdirektoratet.

Tidligere på dagen væltede en trailer på Dronning Alexandrines Bro mellem Sjælland og Møn, hvilket har fået politiet til at fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer.