Stormen Laura kan give vindstød af orkanstyrke - skilt væltet ned i bil

Der er torsdag udsendt stormvarsel for blandt andet kystområder ved Kalundborg og Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En storm har torsdag morgen retning mod Danmark.

Sådan lyder advarslen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt torsdag morgen.

- Der er varsel for storm og vindstød af orkanstyrke for dele af den jyske vestkyst samt kyster ud til Skagerrak, Kattegat og ved Bornholm, skriver DMI på Twitter.

 
  Foto: DMI

I TV2 ØSTs region er stormen, som DMI har navngivet Laura, varslet til at ramme Kalundborg og Odsherred.

Samtidig advarer DMI om risiko for forhøjet vandstand i Vadehavet torsdag eftermiddag.

- Torsdag tiltager vinden til hård vind til hård kuling fra sydvest og vest med kraftige vindstød. Stedvis langs kysterne forventes storm i middelvind og vindstød af orkanstyrke, skriver DMI på sin hjemmeside.

- Det er ved kyster med pålandsvind, at middelvinden bliver kraftigst, og de varslede områder er valgt på dette grundlag.

Passer broer med forsigtighed

Ikke kun forhøjet vandstand, der bliver en udfodring med stormvejret. Også kørslen på flere broer i TV2 ØSTs sendeområde påvirkes af den hårde vestenvind.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder bilisterne om at være agtpågivende og opmærksomme ved kørsel på Farøbroerne, som er udsat for hård sidevind.

Vagthavende Kent Edvardsen siger til TV2 ØST, at man følger situationen på Farøbroerne nøje, hvor vindstødene i perioder rammer 25 meter i sekundet.

- Sænk hastigheden og vær agtpågivende. Problemet er særligt på højbroen ved pylonerne, hvor bilisterne bør være særligt opmærksomme, lyder anbefalingen fra vagtchefen.

Vinden forventes at aftage i løbet af aftenen, oplyser Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter under billedet

Også på Storebæltsforbindelsen er der varsel om kraftig vind. Her ved en tidligere storm.
Også på Storebæltsforbindelsen er der varsel om kraftig vind. Her ved en tidligere storm. Foto: Per Rasmussen

Og på Storebæltsforbindelsen er der varsel om kraftig vind.

- På Storebælt advares der imod blæst, der kan påvirke kørslen, skriver Sund & Bælt på sin hjemmeside.

I løbet af formiddagen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også mindet bilister på Dronning Alexandrines Bro, der forbinder Sjælland og Møn, om at tage sig i agt for vinden efter en trailer væltede og spærrede broen delvist.

- Traileren er nu fjernet fra vejen, og trafikken kan igen køre i begge retninger. Vi skal dog fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer, tweetede politiet klokken 10:45.

Artiklen fortsætter under billedet

I løbet af formiddagen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også mindet bilister på Dronning Alexandrines Bro, der forbinder Sjælland og Møn, om at tage sig i agt for vinden efter en trailer væltede og spærrede broen delvist.
I løbet af formiddagen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også mindet bilister på Dronning Alexandrines Bro, der forbinder Sjælland og Møn, om at tage sig i agt for vinden efter en trailer væltede og spærrede broen delvist. Foto: Per Ramussen

Også Beredskabsstyrelsen advarer om stormen Laura, som ventes at ramme Danmark i løbet af dagen.

- Stormen Laura rammer i dag særligt de nord- og vestvendte kyster, skriver Beredskabsstyrelsen på Twitter.

Siden 2013 har der i Danmark været tradition for at navngive de storme, der rammer landet.

DMI navngiver stormene efter et system, hvor de skiftevis får et drengenavn og et pigenavn med et begyndelsesbogstav i alfabetisk rækkefølge.