Offentliggør video efter dobbeltdrab: Kan du genkende denne mand?

Politiet beder offentligheden om hjælp til at identificere en person fra det dobbelte skuddrab i Kalundborg i november. De beder også om hjælp til at identificere en bil.

Man ser en ung, veltrænet mand løbe hurtigt ud fra nogle træer og hen imod en bil. Undervejs hæver han armen, der bærer en pistol. Umiddelbart før han starter med at skyde, stopper videoen.

Sådan er indholdet af en video, som Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag offentliggør efter dobbeltdrabet på en parkeringsplads den 17. november, der kostede to personer livet, og hvor en tredje blev hårdt såret. De tre ofre kom alle fra Storkøbenhavn.

- Vi vil meget gerne have offentlighedens hjælp til at identificere personen i videoen. Vi ved, at det kan være svært, det er det også for os – men vi håber, at nogen kan genkende personen i billedet, oplyser Michael Robdrup Andreassen fra Midt- og Vestsjællands Politi. Han tilføjer, at politiet mener, at manden på billedet er maskeret, og samtidig bærer handsker. Samtidig kan han løbe rigtig hurtigt.

Skudt ved Meny

Dobbeltdrabet i Kalundborg fandt sted tirsdag aften den 17. november på parkeringspladsen ved Meny supermarkedet i Kalundborg. Episoden blev anmeldt til politiet klokken 18.12.

Da politiet ankom til stedet, var en mand død, mens to var hårdt såret. En af disse mænd blev senere erklæret død på sygehuset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skyderi Kalundborg
Foto: Foto: Jokum Tord Larsen - Byrd

Fire personer er lige nu varetægtsfængslet i sagen, mens en femte person er varetægtsfængslet in absentia og formodes at være på flugt i udlandet. De fængslede er alle unge mænd i 20’erne og fra det storkøbenhavnske område. Politiet mener dog, at der er flere medgerningsmænd på fri fod i sagen.

Politiet kan fortsat ikke sige noget om motivet til skuddrabene, men formoder, at opgøret enten er en udløber eller en del af en konflikt, som på det tidspunkt rasede mellem gadebanden Loyal to Familia og en anden gruppering i København. Allerede dagen efter skyderiet meldte de ud, at de ikke mente, at de to grupper var mødtes tilfældigt i byen.

Skyderiet fandt sted ved Meny Kalundborg 17. november 2020.

Søger informationer om bil

Kort efter skudepisoden blev en bil fundet i brand på Eskebjergvej i Kalundborg.

Nu søger politiet imidlertid informationer om en anden bil, der blev fundet på kort efter skyderiet nær gerningsstedet.

Der er tale om en hvid Audi A4 Avant stationcar årgang 2009. Den holdt på Engvej i Kalundborg og forbindes nu med skyderiet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet beder offentligheden om hjælp til at spore denne bils færden i Kalundborg i dagene op til skyderiet i november.
Politiet beder offentligheden om hjælp til at spore denne bils færden i Kalundborg i dagene op til skyderiet i november. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

- Bilen var forsynet med norske, stjålne nummerplader, og bilen indgår nu i efterforskningen af skudepisoden. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra borgere, der i dagene op til skudepisoden på Nørre Allé har set den hvide Audi i byen, siger Michael Robdrup Andreassen.

Vil meget gerne tale med borgere om sagen

Politiet vil meget gerne tale med borgerne, der opfordres til at ringe til politiet, hvis de har en formodning om, hvem der er på videoen. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4 eller 4635 1448.

Samtidig vil den mobile politistation vil være opstillet ved Meny i Kalundborg på Nørre Allé onsdag den 7. april, hvor lokalbetjentene står klar til at tale med borgerne om episoden, og også tage imod eventuelle oplysninger i sagen.