Et døgn efter koldblodigt skyderi i Kalundborg: - Det er ret forråede gerningsmænd

Politiet har dagen igennem været til stede i Kalundborg, efter at tre mænd tirsdag aften blev skudt. Hændelsen har dog ikke skræmt borgerne væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et døgn efter tre mænd blev skudt foran Meny på Nørre Alle i Kalundborg, begynder politiet at danne sig et billede af, hvem gerningsmændene kan være.

- Det er ret forråede gerningsmænd, og det er måske også nogle gerningsmænd, som har alvorlig kriminalitet bag sig – det er ret koldblodigt, og det siger sig selv, det er noget, vi ser på med allerstørste alvor, at man på den måde griber til skydevåben i offentligt rum, siger Lene Sørensen, fungerende politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Vi tror ikke, det er noget tilfældigt møde

Lene Sørensen, fungerende politidirektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Skyderiet har kostet to livet, imens en tredje mand er hårdt såret, men dog stabil, oplyser politiet.

Politiet har lige siden skyderiet tirsdag aften været massivt til stede i Kalundborg og omegn, og dagen igennem har en mobil politistation holdt til på parkeringspladsen.

Kendt i forvejen

Ifølge politiet er der ikke grund til at tro, at mødet, der endte i et skyderi på parkeringspladsen, var tilfældigt.

- Vi tror ikke, det er noget tilfældigt møde – vi tror, at dem, der er forurettede i sagen, ikke var der tilfældigt, og vi tror også at gerningsmanden eller -mændene vidste, at de var der, siger Lene Sørensen og tilføjer:

- Det er tre yngre mænd fra Københavnsområdet. De er kendt af politiet i forvejen. Men hvad de lavede her i går aftes på en parkeringsplads i Kalundborg, det skal efterforskningen vise.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Christiansen

Politiet har blandt andet været til stede i Kalundborg i dag i håbet om, at vidner vil henvende sig i sagen.

- Borgere, der har set eller hørt noget om, hvad som har været under opsejling – må gerne henvende sig eller ringe på 1-1-4, siger Lene Sørensen.

Borgere tager det roligt

Kort efter klokken seks i går aftes var politiet talstærkt til stede i og omkring parkeringspladsen – den lokale Meny-købmand har beskrevet overfor TV2 ØST, at omkring 50 politifolk og helikoptere befandt sig i området.

Trods sagens alvor har skyderiet ikke givet anledning til nervøsitet blandt de borgere, som TV2 ØST mødte i Kalundborg i dag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Munksø handler jævnligt i Meny-butikken, på hvis parkeringsplads skyderiet fandt sted - men det afholder ham ikke fra at gøre sine indkøb her i fremtiden.
Peter Munksø handler jævnligt i Meny-butikken, på hvis parkeringsplads skyderiet fandt sted - men det afholder ham ikke fra at gøre sine indkøb her i fremtiden. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Jeg kommer meget i Meny – et godt supermarked og super fredeligt sted. Jeg tror – det er det jeg læser og hører – at det tilfældigvis skete her, siger Peter Munksø fra Kalundborg og tilføjer:

- Sådan er det nogle gange i livet. Jeg tror, det kunne være sket alle mulige andre steder.

Også Lisbet Drejer tror, at det er tilfældigt, skyderiet lige skulle ske i Kalundborg.

- Det er modbydeligt for dem, der har været her og oplevet det. Det er skrækkeligt, det sker, men det sker jo alle steder. Så det afholder ikke mig fra at komme her og handle.

Bussen med politistationen er parkeret ved Meny-supermarkedet på Nørre Allé indtil klokken 20.00 onsdag aften – og selvom mange allerede har henvendt sig, hører politiet gerne fra endnu flere vidner.