Nyt forskningscenter i Kalundborg: - Det er en gave for uddannelserne

Nøglerne til det nye uddannelses- og forskningscenter Helix Lab i Kalundborg overdrages i dag til Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter et års byggeri bliver nøglerne til det nye laboratorie Helix Lab mandag overdraget til Professionshøjskolen Absalon.

Det nye laboratorie ligger ved siden af det nye campus indenfor biotekuddannelser i Kalundborg, der blev indviet fredag.

Lokalerne vil blive taget i brug, når de kandidatstuderende i januar 2022 rykker ind på stedet.

Helix Lab er blevet muligt med udgangspunkt i en samlet bevilling på 120 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk og Novozymes.

Sådan ser der ud på det nye uddannelses- og forskningscenter.
Sådan ser der ud på det nye uddannelses- og forskningscenter. Foto: Professionshøjskolen Absalon

Skal styrke uddannelser

Helix Lab skal skabe rammer og indhold for et forsknings- og uddannelsesprogram i Kalundborg, der skal tiltrække specialestuderende på kandidatniveau fra ind- og udland. Ambitionen er at styrke Kalundborgs position på det bioindustrielle område.

- Det er en gave for uddannelserne i Kalundborg, at Helix Lab er bygget skulder ved skulder ved siden af Absalons nye Campus i Kalundborg. Det forstærker hele det miljø og den tankegang, som vi alle har haft så stor interesse i at skabe i Kalundborg. Med Helix Lab fuldendes hele cirklen af muligheder, som vi ønsker at give til de studerende i Kalundborg i fremtiden, siger rektor for Professionshøjskolen Absalon, Camilla Wang, i pressemeddelelsen.

Hos Helix Lab ser man også frem til at få fod under eget bord. Forberedelserne til at modtage de første kandidatstuderende i januar 2022 allerede er i fuld gang.

- Efter at have fulgt byggeriet på tæt hold hele året, glæder vi os rigtig meget til at tage den unikke bygning i brug og få indrettet laboratorierne, så vi er klar til at byde de 12 kommende Helix Lab Fellows – kandidatstuderende der udfører specialeprojekt i samarbejde med Kalundborg industrien – velkommen fra januar 2022, siger direktør Anette Birck fra Helix Lab.

Helix Lab
Foto: Professionshøjskolen Absalon
Helix Lab
Foto: Professionshøjskolen Absalon