Nyt campus slår endelig dørene op

Efter flere års ventetid kunne det nye campus til ingeniør- og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg fredag officielt endelig indvies.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der manglede ikke lovord, da det nye campus til ingeniør- og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg fredag kunne slå dørene op.

Absalons seneste byggeri kunne dermed tages i brug i den gamle købstad under overværelse af blandt andre undervisnings- og forskningsminister Jesper Pedersen (S).

Læs også
Åbent hus: Absalon i Kalundborg klar med spritnyt campus
Læs også
Åbent hus: Absalon i Kalundborg klar med spritnyt campus

Ingeniøruddannelsen i Kalundborg åbnede helt tilbage i 2017 - og var allerede fra starten et hit blandt ansøgerne. De godt 300 studerende har dog holdt til i midlertidige bygninger, mens arbejdet på det nye campus skred frem.

Mange var mødt frem til indvielsen af det nye campus.
Mange var mødt frem til indvielsen af det nye campus. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg.
Det nye campus i Kalundborg er bevidst holdt i et industrielt look. Dels for at signalere sin forbindelse til biotek. Dels for at passe godt ind i det område, hvor det er bygget.
Det nye campus i Kalundborg er bevidst holdt i et industrielt look. Dels for at signalere sin forbindelse til biotek. Dels for at passe godt ind i det område, hvor det er bygget. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg.

Den nye bygning er bevidst skabt til at se industriel ud - både for at passe ind i byggestilen i området - og samtidig for også at signalere de emner, der arbejdes med på uddannelsen. Indvielsen fredag betegnes af Absalon selv som en vigtig milepæl i indsatsen for at uddanne ingeniører og bioanalytikere i Kalundborg.

Fokus på biotek

Uddannelsen har især fokus på biotekindustrien - og byens egen biotekfabrik Novo Nordisk har da også bidraget økonomisk til uddannelsen, der blandt andet skal sikre flere ansøgere til job i byen.

De første diplomingeniører fra den nye uddannelse blev blev færdige i januar måned. Her færdiggjorde 18 studerende uddannelsen.

Læs også
Ny ingeniøruddannelse lokker studerende til Kalundborg
Læs også
Ny ingeniøruddannelse lokker studerende til Kalundborg

Ud over en lang række fag- og undervisningslokaler, så indeholder det nye campus også en læsesal og et bibliotek.

En undervisningssituation på Campus Kalundborg.
En undervisningssituation på Campus Kalundborg. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg.
Det nye campus er helt nybygget.
Det nye campus er helt nybygget. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg.

Ingeniør og bioanalytiker

Helt konkret er det diplomingeniøruddannelserne i henholdsvis bioteknologi og maskinteknologi samt professionsbacheloruddannelsen i bioanalytisk diagnostik, der undervises i i de nye bygninger.

Læs også
Absalon bygger nyt campus i Kalundborg
Læs også
Absalon bygger nyt campus i Kalundborg

Ved åbningen fredag sammenlignede undervisnings- og forskningsminister Jesper Pedersen (S) byggeriet af det nye campus i byen med den borg, som Esbern Snare i middelalderen opførte på stedet. Den nye byggeri skal i stedet være en fæstning for bioteknologi, sagde han til åbningen.

Der er omfattende laboratoriefaciliteter i det nye campus.
Der er omfattende laboratoriefaciliteter i det nye campus. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg.