Novo udvider igen

Novo Nordisk vil udvide virksomhedens miljøteknologiske anlæg i Kalundborg for to milliarder kroner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Milliardvirksomheden Novo Nordisk har planer om at udvide sit miljøteknologiske anlæg i Kalundborg for to milliarder kroner. 

quote Udvidelsen af det miljøteknologiske anlæg, der blev annonceret i dag, vil fordoble Novo Nordisks årlige rensningskapacitet

Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Manufacturing i Kalundborg

Det annoncerer virksomheden i en pressemeddelelse. 

Udvidelsen vil ifølge Novo Nordisk betyde, at man kan behandle industrielt spildevand og biomasse fra alle nuværende fabrikker samt dem, der i øjeblikket etableres på Novo Nordisks og Novonesis' fælles produktionsanlæg i Kalundborg.

Novo Nordisk har siden 1923 fremstillet medicin, og har blandt andet haft international succes med at fremstille diabetesmedicin. Arkivfoto.
Novo Nordisk har siden 1923 fremstillet medicin, og har blandt andet haft international succes med at fremstille diabetesmedicin. Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

- Udvidelsen af det miljøteknologiske anlæg, der blev annonceret i dag, vil fordoble Novo Nordisks årlige rensningskapacitet og fuldt ud dække det behov, der følger med udvidelserne, udtaler Michael Hallgren, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk Manufacturing i Kalundborg, i pressemeddelelsen.

Læs også
Verdens største insulinfabrik kunne være endt i Flensborg
Læs også
Verdens største insulinfabrik kunne være endt i Flensborg

Anlægget drives af Novonesis på vegne af både Novo Nordisk og Novonesis. 

Udvidelsen af anlægget starter i andet kvartal af 2024 og forventes at være klar i 2026.

En af flere investeringer 

Udvidelsen af anlægget er blot en af mange milliardinvesteringer, som Novo Nordisk har foretaget i Kalundborg de senere år.

Tidligere i år annoncerede virksomheden, at man udvider fabrikken i Nordvestsjælland for 42 milliarder

I 2022 annoncerede Kalundborg Forsyning, Novo Nordisk og Novonesis en investering på 1,4 milliarder kroner i et nyt distriktskølings- og varmesystem i Kalundborg, som skal sikre tilstrækkelig kølekapacitet og gøre det muligt at indsamle og anvende overskudsvarmen. 

Læs også
- Simpelthen ikke til at holde ud, siger nabo til Novo Nordisk
Læs også
- Simpelthen ikke til at holde ud, siger nabo til Novo Nordisk

Samlet set udvider virksomheden ifølge Michael Hallgren i disse år Novo Nordisks produktion i Kalundborg for 60 milliarder kroner.

En femtedel af jobvæksten

I første kvartal af 2024 havde Novo Nordisk haft et salg på 65,3 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 22 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Virksomheden beskæftiger over 64.000 mennesker på verdensplan. I Danmark og Kalundborg har medicinalvirksomheden stor indflydelse på beskæftigelsen.

Ifølge en analyse fra Dansk Erhverv, stod Novo Nordisk for omkring 20 procent af jobvæksten i Danmark i 2023.

I Kalundborg Kommune steg beskæftigelsen i 2023 med 1000 personer, hvilket svarer til en vækst på fem procent.


Nyhedsoverblik