Fire ulykker på fire kilometer: Vejdirektoratet undersøger nu vejen

Vejdirektoratet vil nu undersøge, hvordan der på en og samme fire kilometer vejstrækning har kunnet ske fire ulykker på to måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til onsdag nat døde en 31-årig mand i en voldsom ulykke på landevejen mellem Høng og Gørlev på Vestsjælland. Ulykken skete lidt efter klokken 21 under en overhaling, hvor mandens bil kolliderede med en firehjulstrækker.

quote Det er utrygt at vide, folk ikke kan vente og overholde fartgrænsen

Maja Stæhr, Kalundborg 

Ulykken skriver sig ind i en alvorlig statistik.

På blot to måneder er der med nattens ulykke sket fire trafikulykker inden for en strækning på fire kilometer ad den vestsjællandske landevej, rute 22.

Bekymrede borgere

Borgere, der dagligt kører på vejen, fortæller til TV2 ØST, at de mange ulykker gør dem bekymrede.

Artikel fortsætter under grafikken

- Når man skal til og fra vejen, kan man se, folk har travlt og har svært ved at overholde fartgrænsen og travlt med at komme udenom, både i retningen mod Kalundborg og Slagelse, siger Maja Stæhr fra Kalundborg og tilføjer:

- Det er utrygt. Især fordi det er en befærdet vej, hvor der kommer mange frem og tilbage. Det er utrygt at vide, folk ikke kan vente og overholde fartgrænsen.

Artikel fortsætter under billedet 

Når man skal til og fra vejen, kan man se, folk har travlt og har svært ved at overholde fartgrænsen, siger Maja Stæhr fra Kalundborg.
Når man skal til og fra vejen, kan man se, folk har travlt og har svært ved at overholde fartgrænsen, siger Maja Stæhr fra Kalundborg. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Ulykkerne gør også stort indtryk på Mette Andersen, der bor i Løve syd for Høng, ikke langt fra netop de fire kilometer ad landevejen, hvor de mange ulykker er sket.

Artikel fortsætter under billedet 

Man kan ikke lade være med at tænkte på, hvad der er sket, hver gang der ligger blomster, siger Mette Andersen, der bor i nærheden af landevejen, hvor der er sket fire ulykker på to måneder.
Man kan ikke lade være med at tænkte på, hvad der er sket, hver gang der ligger blomster, siger Mette Andersen, der bor i nærheden af landevejen, hvor der er sket fire ulykker på to måneder. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Man kan ikke lade være med at tænkte på, hvad der er sket, hver gang der ligger blomster. Det er frygteligt, ganske forfærdeligt, siger hun til TV2 ØST og tilføjer:

- Jeg tror, det er for høj hastighed. Det er en lige vej. Når du kommer på den, er det bare derudaf.

Indleder undersøgelse

Ifølge Vejdirektoratet er rute 22 en smule mere udsat i ulykkesstatistikkerne. Men der har ikke hidtil været tale om en decideret farlig strækning, fortæller Maria Meiner, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

De to seneste dødsulykker gør, at man nu vil indlede en undersøgelse.

Artikel fortsætter under billedet 

Vejdirektoratet vil nu undersøge, hvad det er skyld i ulykkerne på rute 22, fortæller Maria Meiner til TV2 ØST.
Vejdirektoratet vil nu undersøge, hvad det er skyld i ulykkerne på rute 22, fortæller Maria Meiner til TV2 ØST. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Vi skal helt sikkert ind at kigge nærmere på det. Det er sådan med dødsuheld i det hele taget på stats- og kommuneveje - så går vi ind og laver vi en særskilt analyse på dem for at finde ud af, hvad der er gået galt. Har det været noget med vejen, føreren eller køretøjet, siger Maria Meiner til TV2 ØST.

Fire ulykker på fire kilometer

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der de seneste to måneder sket fire ulykker på rute 22. Ulykkerne er sket indenfor fire kilometer af vejen, der løber fra Slagelse i syd til Kalundborg i nord.

16. november kørte en 50 mand ind i en bil ført af en 76-årig kvinde. 26. december sker der et solouheld, hvor en personbil vælter rundt på taget. Føreren er en 25-årig mand, som politiet måler til at have en promille på 0,64 foruden at være påvirket af hash. Han slap uskadt fra ulykken.

Så heldig var en 21 mand og dennes 26-årige passager, der den 4. januar forulykker i høj fart i et sving. Bilen ruller rundt flere gange og personerne bliver kastet ud af bilen. Passageren bliver dræbt, imens den 21-årge fører pådrager sig alvorlige skader.

I nat var det så en 31-årig mand, der blev dræbt under en overhaling. Manden havde i forvejen fået frataget kørekortet.