Elever på efterskole synger deres opråb: - Det er en frustrerende tid

Elever viser med en version af Adeles sang Hello, at unge påvirkes af coronanedlukningen. Og på Jyderup Skole forsøger en lærer at få smilet frem hos eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Åh - hvor er det dog smukt og rørende.

1000 TAK for sangen.

Intet mindre end genialt! Fantastisk.

Reaktionerne er mange på Gørlev Idrætsefterskoles Facebook-side, efter de i fredags delte en musikvideo, som underviser Anders Emil Jensen og hans kone Sophia Nohr har skabt sammen med nogle af efterskolens elever.

For de skærpede restriktioner på børne- og undervisningsområdet er forlænget til 28. februar. Det betyder, at elever på blandt andet efterskoler stadig skal undervises hjemmefra.

De fik parret til at producere en lockdown-version af Adeles sang Hello, og i skrivende stund er videoen blevet delt over 630 gange og næsten 1000 personer har liket opslaget. I musikvideoen kan man høre og se de unge synge i et online-kor, hvor de blandt andet synger:

Hello from the other side

I Facetime called a thousand times

To tell you

I’m home

And it’s boring me out

VIDEO: Her kan du se, hvordan opslaget ser ud på Facebook og læse alle kommentarer, der er skrevet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anerkender elevernes følelser

Det er Anders Emil Jensen og Sophia Nohr, der har produceret sangen.

- Vores motivation er, at jeg gerne vil lave noget sammen med mine elever, selvom vi er sendt hjem, fortæller Anders Emil Jensen.

- Corona har varet i lang tid og fået lov til at få en betydning, så derfor har vi skrevet teksten om, så vi prøvede at beskrive det liv og frustrationer, som man sidder med som efterskoleelev. Nu underviser jeg også elever, og det er en frustrerende tid, og vi vil gerne anerkende de følelser, de har. Selvom vi prøver at fortælle eleverne, at vi har hinanden stadigvæk, så vil vi gerne anerkende dem i, at det ikke er det samme.

Læs også
17-årige Emma synger for livet og mod fordomme
Læs også
17-årige Emma synger for livet og mod fordomme

Samtidig har de en bekymring om, hvad der sker, når en efterskoleelev kommer tilbage fra hjemmeundervisningen.

- En bekymring om, at nogle bliver tabt i, at den her tid er svær. Nogle er gode til at være med i onlinefællesskaber og beholde kontakter, og andre taber nogle fællesskaber, fordi de har svært ved at interagere på den måde, siger Anders Emil Jensen.

Sophia Nohr supplerer:

- Der er jo ingen af os, der ved, hvilke konsekvenser det får for ungdommen i det hele taget. Hvad kommer det til at betyde for den enkelte, og det, de er en del af i fremtiden?

- Alt det her med at finde ud af, hvad man gerne vil, og hvem man er, er godt nok svært, når man sidder alene på sit værelse. Unge spejler sig jo meget i andre unge, de er sammen med i forhold til at forstå sig selv.

- Vi behøver ikke altid holde humøret oppe

Derfor er det også med fuld overlæg, at teksten er skrevet, som den er, fortæller Sophia Nohr.

- Der har været mange corona-sange i omløb, som prøver at få folk til at holde humøret oppe. Men her prøver vi faktisk noget andet med den her sang. Vi prøver at italesætte, at det er svært. Vi behøver ikke altid holde humøret oppe. Vi må også gerne være i den sørgmodighed, der er. Det er også okay, fortæller hun.

quote Vi prøver også at vise, at det er meget, de skal håndtere

Anders Emil Jensen, underviser, Gørlev Idrætsefterskole

Denne gang supplerer Anders Emil Jensen:

- Det er meget for et ungt menneske at skulle håndtere, at store ting man har glædet sig til – nogle har haft søskende på skolen og ved hvilke store ting, der sker på et år – og skulle give afkald på det, og så sidder de også hjemsendt.

- Vi prøver også at vise, at det er meget, de skal håndtere, siger han.

Savner eleverne

Det er ikke kun på Gørlev Idrætsefterskole, at der bliver tænkt kreativt for at støtte hinanden og vise, at man er der.

Også på Jyderup Skole blev klasselæreren Mira Jurcenoks inspireret til at sende en musikvideo til alle skolens elever. Videoen viser en flok lærere, der danser til musikken fra Waka Waka af Shakira.

- Det kom af, at jeg blev inspireret af nogen fra Sønderjylland, som havde lavet sådan en video. Det var meget sjovt, fortæller Mira Jurcenoks.

Læs også
Korsangere spredte sig over hele byen - sang 37 forskellige steder
Læs også
Korsangere spredte sig over hele byen - sang 37 forskellige steder

Dernæst sendte hun linket til sine kollegaer og foreslog, at de også kunne gøre det. Det var de friske på. De skulle alle sætte sangen på, filme sig selv hjemme i stuerne og haverne og sende det til Mira Jurcenoks, som så samlede det.

- Min tanke var, at eleverne skulle se, at vi savnede dem. Vi tænkte, at vi ville lave noget fjollet. For på en anden måde at vise at vi savner dem, siger Mira Jurcenoks.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at så mange ville være med. Jeg tror, der var cirka 20 med inklusiv min egen leder.

VIDEO: Her kan du se videoen, som Mira Jurcenoks og lærerne på Jyderup Skole sendte til skolens elever.

Efter 14 dage var der en færdig video, som blev sendt til alle elever på skolen.

- Folk har været helt vilde. Siddet med smil på læben. Jeg har selv skraldgrinet og smilet helt op til ørerne af at se mine kollegaer. Jeg har kun været ansat i et lille år, så jeg havde ikke regnet med at de ville gøre det, men det gjorde de, siger Mira Jurcenoks.

- Eleverne synes, det er smaddersjovt og griner af, at vi ser fjollede ud. Det er vigtigt, at eleverne ser, at vi også kan fjolle og udstille os selv. Det er modigt, at man tør.

Også på Gørlev Idrætsefterskole blev musikvideoen taget godt imod, fortæller Anders Emil Jensen. Både af elever, forældre og alle andre, der har set videoen.

- Jeg synes egentlig bare, at det har været rørende at se, at andre mennesker er blevet rørt af det, siger Anders Emil Jensen.

- Man har følelsen af, at man har fat i noget, der føles rigtigt. 


Nyhedsoverblik