Korsangere spredte sig over hele byen - sang 37 forskellige steder

I formiddags spredte 120 korsangere fra Sakskøbing Kirke julestemning rundt omkring i hele byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

”Glade jul”, ”Julen har bragt velsignet bud” og ”Dejlig er jorden” var de tre sange 120 korsangere i formiddags sang 37 forskellige steder rundt omkring i Sakskøbing på Lolland.

quote Hvis vi kunne bidrage til julestemningen på en anden måde end at komme i kirken, ville vi selvfølgelig gerne det

Hanne Margrethe Tougaard, Sognepræsten i Sakskøbing

I ægte coronastil var de 120 personer delt ud i 12 kor på hver 10 personer, så forsamlingsforbuddet kunne overholdes. Hvert kor besøgte tre steder rundt omkring i byen - og et enkelt kor fire -  for at skabe julestemning som erstatning for julegudstjenesten.

- Især til jul er julestemning noget med sang og julesalmer, så hvis vi kunne bidrage til julestemningen på en anden måde end at komme i kirken, ville vi selvfølgelig gerne det, fortæller Hanne Margrethe Tougaard, sognepræst i Sakskøbing.

Et af de 12 kor sang blandt andet på Skovvej i Sakskøbing

Tradition for sang

I Sakskøbing Kirke er de glade for sang, og allerede i foråret fik kirken ideen til at tage koret ud af kirken, så folk stadig kunne få en kirkelig oplevelse på trods af corona.

Derfor begyndte de allerede at planlægge den alternative julegudstjeneste helt tilbage i sommer.

- Vi begyndte allerede i august at tænke på jul og kunne regne ud, at der nok ville blive et problem. Vi plejer at være 200 mennesker til julegudstjenester i Sakskøbing Kirke, men med de regler der er lige nu, må vi kun være 30, hvis vi synger. Og hvordan vælger man hvilke 30 mennesker, der må komme i kirke, spørger Hanne Margrethe Tougaard.

For mange vil 120 frivillige korsangere måske lyde som meget, men det var ikke noget der overraskede sognepræsten.

- Da vi planlagde det, var vi ret sikre på, at vi kunne få til ti hold, men at vi kunne få til to hold mere, er jo bare godt. Det jo bare dejligt, at folk her i Sakskøbing er sådan nogle mennesker, der gør noget ved tingene og står sammen, siger Hanne Margrethe Tougaard.

Og arrangementet var ifølge Hanne Margrethe Tougaard en succes.

- Det er gået rigtig godt. Det blev bakket op, og stemningen derude var god, fortæller hun.