Anklager: Tiltalte planlagde hævndrab med krypterede telefoner

Ifølge anklagemyndigheden planlagde ledende medlemmer af banden Loyal To Familia brutalt dobbeltdrab i Kalundborg ved hjælp af krypterede telefoner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er en, der bliver proppet ned i et bagagerum. Jeg kan se, at der er en mand, der slår ham med en jernkølle. Han ligger på asfalten lige i lyset fra bilens forlygte. Jeg kan se, at han slår ham i forhovedet.

Selvom det er to og et halvt år siden, har den midaldrende kvinde i vidneskranken tirsdag i Retten i Holbæk ikke glemt den aften i oktober, da hun var vidne til et voldsomt overfald.

quote Vi er nødt til at fange en af deres med det samme for at fikse det her

Krypteret besked afsendt på Sky-telefon

Kort efter klokken 20 den 30. oktober 2020, mens kvinden var på arbejde på et kvindeherberg i Hvidovre, standsede to biler med hvinende dæk ude på vejen. Kvinden hørte flere mandsstemmer. Nogle af dem talte et sprog, der ikke var dansk. En mandsstemme gik dog tydeligt igennem. Manden råbte hjælp.

- I må undskylde, at jeg roder lidt i det. Der skete så meget på så kort tid, siger kvinden i retten i dag.

Hører jernrøret ramme asfalten

Overfaldet, kvinden var vidne til den aften, er grumt. 

Yderligere en kvinde, der var til stede den aften ved kvindeherberget, observerede seks-syv maskerede mænd, der overfaldt manden. Hun kunne ikke se dem, men hun kunne høre, da jernrøret ramte asfalten, og at de slog og sparkede ham. Derefter slæbte de ham hen over asfalten og smed ham i bagagerummet i en af de to biler, de kørte i.

Senere blev manden fundet i Ishøj og bragt til Hvidovre Hospital. Han var nøgen på underkroppen, og han havde mange skader. Flere steder havde han brud på knoglerne, blandt andet havde han en brækket kæbe, ligesom han havde indre blødninger i hovedet og adskillige hudafskrabninger - blandt andet på den store tatovering med det klassiske LTF-logo, han bærer på ryggen.

Læs også
Dobbeltdrab i Kalundborg - anklager fremhæver voldelig trend om ydmygelse som motiv
Læs også
Dobbeltdrab i Kalundborg - anklager fremhæver voldelig trend om ydmygelse som motiv

Udenfor Hvidovre Hospital samlede medlemmer af Loyal To Familia sig for at vise deres støtte til den mand, der lå forslået indenfor.

I krig med Loyal To Familia

Det er dette overfald på et medlem af banden Loyal To Familia i 2020, der ifølge anklagemyndigheden 18 dage senere på brutal vis blev hævnet med drabene på to mænd på 21 og 24 år i Kalundborg. På parkeringspladsen udenfor Meny den 17. november 2020, lige midt i åbningstiden, blev tre mænd skudt ned. To mænd døde, en 20-årig var i livsfare, men overlevede.

To af de tre mænd, der blev skudt, var medlemmer af en bandegruppering på den københavnske vestegn. Ifølge politiet lå de i 2020 i krig med LTF, hvor man jagtede og overfaldt hinanden.

I juni 2022 blev fem mænd idømt fængsel på livstid for drabene i Kalundborg. Fire var ifølge politiet tilknyttet LTF, mens en lokal mand fra Kalundborg sympatiserede med banden. De fem dømte ankede byrettens dom til Østre Landsret.

Nægter sig skyldige

Nu sidder to mænd på 31 og 33 år på anklagebænken for medvirken til drab. De to, der ifølge politiet er ledende medlemmer af LTF, er tiltalt for at have planlagt og tilskyndet til drabene, ligesom de er tiltalt for at have hjulpet med at skaffe våben og biler.

De nægter sig begge skyldige.

Læs også
Tiltalt for dobbeltdrab: - Det ser mistænkeligt ud
Læs også
Tiltalt for dobbeltdrab: - Det ser mistænkeligt ud

Sagens beviser består primært af beskeder, skrevet med krypterede Sky-telefoner, som kriminelle i flere år har benyttet for ikke at blive aflyttet eller overvåget af politiet. I 2021 lykkedes det imidlertid fransk og hollandsk politi at knække koden til Sky-telefonerne, og pludselig stod politiet med en lang række beskeder skrevet af kriminelle i den tro, at ingen uvedkommende kunne læse med.

19.500 beskeder, mener anklagemyndigheden, knytter sig til dobbeltdrabet i Kalundborg.

Barsk og rå tone

Man kan ikke via et navn se, hvem der skriver på telefonen, men hver bruger har et profilnavn. Anklager Anja Lund Liin har i Retten i Holbæk vist, hvordan hun mener, at man kan knytte to af profilnavnene til de tiltalte. Der er nemlig blevet skrevet personlige oplysninger i beskederne, der - ifølge anklageren - viser, at det er den 31-årige og den 33-årige, der gemmer sig bag profilnavnene.

Læs også
Tiltalt for at planlægge drab var mentor for unge
Læs også
Tiltalt for at planlægge drab var mentor for unge

Tirsdag læser anklageren således op af de beskeder, der i gruppechats blev skrevet i dagene efter overfaldet på LTF-medlemmet og i dagene op til drabene i Kalundborg. Det er tydeligt, at beskederne er skrevet i en barsk og rå tone.

- Vi er nødt til at fange en af deres med det samme for at fikse det her, lød det, lige efter kidnapningen af LTF-medlemmet fandt sted. 

Her kan man se, at de to profilnavne, som anklageren mener tilhører de to tiltalte, var særdeles aktive i de mange gruppechats.

Så kan hele dk ryste

I beskederne kan man se, hvordan man ville anskaffe sig våben, hvem der skulle straffes for kidnapningen, og hvordan det skulle ske.

- Det skal være så brutalt som muligt, skrev den profil, anklager Anja Lund Liin mener at kunne knytte til den 33-årige tiltalte.

- Vi plaffer, mens vi filmer, skrev profilen, der ifølge anklagemyndigheden tilhører den 31-årige.

I de sidste fire dage op til drabene var de to profiler særdeles aktive. De sikrede sig, at der var styr på våben, telefoner, biler og strips til at binde ofrene med.

Da drabene var blevet begået, skrev den profil, der ifølge anklageren er tilknyttet den 31-årige:

- Det er overstået, tre mand…

Profilen, anklageren knytter til den 33-årige skrev: 

- Er de røget alle tre? Så kan hele dk ryste, når de bliver fundet, de små ludere.

12 minutter efter skrev den profil, som anklagemyndigheden mener knytter sig til en af de LTF’ere, der affyrede skuddene på parkeringspladsen: 

- Hahahaha, tog tre mand lige før, vi har vores hævn.

Sagen fortsætter i Retten i Holbæk fredag, der forventes dom i maj.


Nyhedsoverblik