Regionsrådsformand: Der er et særligt pres på Holbæk Sygehus

Mandag formiddag besluttede forretningsudvalget i Region Sjælland at bevilge 11 mio. kr. til at forbedre forholdene på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mangel på sygeplejersker og speciallæger, travlhed, utilsigtede hændelser, der ikke bliver indberettet og et alt, alt for presset arbejdsmiljø.

Det er situationen på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus og har været det længe.

Men nu får sygehuset lidt over 11 millioner kroner til at forbedre forholdene. Det besluttede et enigt forrentingsudvalg i dag. Pengene skal blandt andet bruges på 10 ekstra sengepladser.

- Vi har jo hele tiden fokus på, hvordan vi kan gøre det bedre for personale og patienter. Nu får vi åbnet de her 10 sengepladser og også afsat penge til personale til dem. Det skulle gerne give et bedre arbejdsmiljø og gøre det mere trygt for vores patienter, siger regionsrådsformand, Heino Knudsen (S). 

Syv sygeplejersker sagde op samtidig

I løbet af januar har læger på medicinsk afdeling sendt tre breve til sygehusledelsen omkring de kritisable arbejdsforhold og udtrykt stor bekymring for patientsikkerheden.

Men overbelægningen har stået på siden efteråret 2016, hvor Roskilde Sygehus skruede ned for sin medicinske afdeling og patienter dermed blev flyttet til Holbæk Sygehus.

Det har ført til mangel på især sygeplejersker, og i et brev, som de Yngre Læger på Holbæk Sygehus har sendt til sygehusledelsen den 23. januar, skriver de blandt andet, at syv sygeplejersker sagde op på en afdeling samtidigt, grundet urimelige arbejdsforhold.

Vi hører om mangel på sygeplejersker og et dårligt arbejdmiljø, som har stået på igennem lang tid. Kommer den her beslutning og de 11 millioner kroner ikke lidt for sent?

- Det nye regionsråd er tiltrådt i januar, så vi har faktisk været rigtig hurtige. Jeg vil ikke stå her og være dommer over, om der skulle være gjort noget tidligere, siger Heino Knudsen (S) og fortsætter:

- Personalet har været slidt af en lang periode med overbelægning. Dengang den startede, der havde man en forventning om, at den faldt igen, da sygehusene var ramt af, at der var en influenzaepidemi. Men det gjorde den ikke på Holbæk Sygehus, og det er også derfor, vi handler nu.

Sengepladser placeres på kirurgisk afdeling

Seks af de ti kommende sengepladser bliver placeret på ortopædkirurgisk afdeling. Det vil sige ikke på medicinsk afdeling.

- Når vi skal lave noget, der er akut – så skal vi se på, hvad der kan lade sig gøre rent fysisk, derfor er nogle af sengepladserne på kirurgisk afdeling, siger Heino Knudsen (S).

I løbet af 2018 skal der desuden laves en udviklingsplan for de fysiske rammer på Holbæk Sygehus.

- Det skal sikre, at vi også kan imødekomme det her pres af medicinske patienter fremover, siger Heino Knudsen (S).

Det besluttede Forretningsudvalget i Region Sjælland i dag: