Politikere lover bedre forhold: Vil give 11 mio. til Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus bør få 10.8 millioner kroner til at forbedre forholdene på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus. Det mener et flertal i Region Sjællands Forretningsudvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både sygeplejersker og læger på Holbæk Sygehus har råbt op om pressede forhold på medicinsk afdeling.

Der er dagligt overbelægning på afdelingen, mangel på sygeplejersker og speciallæger, og søndag stod læger frem på TV ØST og fortalte, at der ofte sker alvorlige utilsigtede hændelser på afdelingen.

Nu ser det ud til at der sker noget.

På et møde i Forretningsudvalget i Region Sjælland mandag formiddag er de 15 politikere blevet enige om at bevilge 10,8 millioner kroner til at afhjælpe problemerne fra 2018 og frem.

Nu er det så op til Regionsrådet, om man vil følge den beslutning.

Dit Valg - Region Sjælland
Læs også
Møde om Holbæk Sygehus: Skal medicinsk afdeling have 10.8 millioner?
Dit Valg - Region Sjælland
Læs også
Møde om Holbæk Sygehus: Skal medicinsk afdeling have 10.8 millioner?

Pengene skal komme fra en pulje på 22 mio. kr., som i forvejen var afsat til at styrke kapaciteten på det medicinske område i hele regionen i 2018. Men problemerne på Holbæk Sygehus har altså fået politikerne i Forretningsudvalget til at prioritere cirka halvdelen af puljen til Holbæk Sygehus.

Pengene skal bruges på ekstra sengepladser, som fordeler sig med seks pladser på ortopædkirutgisk afdeling, to ekstra pladser på akutafdelingen og fire såkaldte natsenge for medicinske patienter fra kl. 16 og til næste morgen.

Foruden sengepladserne skal der også ekstra læge- og plejepersonale til.

Problemerne på afdelingen er ikke nye. Lige siden Geriatrisk afdeling blev nedlagt på Roskilde Sygehus i efteråret 2016 har Holbæk Sygehus dagligt haft cirka 20 ekstra medicinske patienter, uden at der har fulgt ressoucer og personale med.

I tre breve i januar har lægerne på Holbæk Sygehus advaret sygehusledelsen om, at patientsikkerheden er i fare. Se indslaget fra søndagens 19.30 udsendelse her.