Politi talstærkt til stede ved Holbæk - person stukket i ballen med kniv

Søndag eftermiddag var politiet til stede ved Ladegårdsparken i Holbæk. Det sker efter flere dage med uroligheder i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og Vestsjællands Politi afspærrede søndag et område omkring Dagli’ Brugsen ved Ladegårdsparken i Holbæk.

Ifølge vagtchefen var der opstået uro mellem to grupperinger, hvor en person blev stukket med en kniv.

- Vi har haft noget slagsmål i Ladegårdsparken. Det er to grupperinger, formentlig omkring 10 personer. En er snittet overfladisk i den ene balle. Det er ikke noget alvorligt, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Henrik Olesen til TV2 ØST.

Politiet var søndag aften stadig i området omkring Ladegårdsparken, hvor de ledte efter gerningsmanden. Der er endnu ikke nogen anholdte i sagen.

- Vi har en mistanke om, hvem gerningsmanden er, siger Henrik Olesen.

Sidste søndag måtte politiet rykke ud flere gange til Ladegårdsparken og Vang-kvarteret, hvor der var optræk til masseslagsmål med op til 40 personer.

Mandag var der uro igen, og tirsdag aften var der for tredje dag i træk et stort opbud af politi i boligkvarteret i Holbæk efter meldinger om uro og brag, som en anmelder troede var skud.

Læs også
Tre dage med ballade i Holbæk: Unge fra to boligområder i konflikt
Læs også
Tre dage med ballade i Holbæk: Unge fra to boligområder i konflikt

- Vi har været derude de seneste tre dage til forskellige former for uro, slagsmål, optræk til slagsmål, anmeldelser om skyderi og andet derude, som selvfølgelig har gjort, at vi rykker ud rimeligt massivt og talstærkt til området derude, sagde Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen i Midt- og Vestsjællands Politi onsdag.

Vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi kan endnu ikke sige, om søndagens episode har forbindelse til de tidligere.

- Det kan vi ikke udelukke, men vi kan heller ikke bekræfte det.

Lokal konflikt mellem to grupper

Bjørke Kierkegaard afviser, at den aktuelle konflikt trækker tråde til bandemiljøet.

- Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken med en række medløbere, men i forhold til bandekonflikt er det ikke vores opfattelse på nuværende tidspunkt – slet ikke.

Midt- og Vestsjællands Politi har på det seneste indledt en tryghedsskabende indsats i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor de i den kommende tid vil være mere synlige end normalt.

- Vi prøver at få fat i de forskellige parter. Vi har en idé om, hvor det er, vi skal kigge. Vi arbejder tæt sammen med Holbæk Kommune, og vi arbejder tæt sammen med boligselskabet derude samt SSP-samarbejde, og så har vi den mere retshåndhævende del, når vi kommer ud. Når vi konstaterer, der er lovovertrædelser, slagsmål og andet, så sigter vi også folk for det, siger Bjørke Kierkegaard.

Mere overvågning kan være på vej

Holbæk Boligselskab vil nu overveje, om de seneste dages episoder bør give anledning til at sætte mere overvågning op.

Læs også
For anden dag i træk uro i Holbæk - fire anholdt 
Læs også
For anden dag i træk uro i Holbæk - fire anholdt 

- Vi bliver nødt til at tænke over det, men vi vil helst ikke have overvågning. Vi har jo fået sat noget op nede ved vores aktivitetshus, og så skal vi have diskuteret i bestyrelsen om vi skal have mere eller ej, siger Uffe Frejdal Nielsen, afdelingsformand i Ladegårdsparken, Holbæk Boligselskab.

Flere borgere fra Ladegårdsparken fortalte tidligere på ugen til TV2 ØST, at de føler sig utrygge. Ingen af dem ønskede at stå frem.

Ikke grund til at være bekymret

Med tanke på de seneste dages uroligheder sammenlagt med, at en 18-årig mand sidste år blev skudt og dræbt i Ladegårdsparken, er det ifølge politiet helt naturligt, at borgere har forvekslet tirsdagens brag som skud.

Læs også
Uro for tredje dag i streg i Ladegårdsparken - højt brag blev forvekslet med skud  
Læs også
Uro for tredje dag i streg i Ladegårdsparken - højt brag blev forvekslet med skud  

Men helt generelt er der ikke grund til at være bekymret som borger i området, sagde Bjørke Kierkegaard onsdag.

- Hovedparten af de beboere, der bor derude, er jo ganske stille og rolige borgere og vi forsøger at få taget de her ganske få elementer ud af spillet.


Nyhedsoverblik