For anden dag i træk uro i Holbæk - fire anholdt 

Fire personer blev mandag eftermiddag og aften anholdt i Holbæk, hvor en konflikt har været ved at udløse masseslagsmål. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire personer blev mandag anholdt i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor der for anden gang på to dage for alvor var optræk til problemer.  

- Vi fik den første anmeldelse om optræk til ballade klokken 16.30. Her var 20-25 personer forsamlet i parken, og der var optræk til slagsmål, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Politiet rykkede massivt ud til området - og her fik en række af de mest toneangivne personer påbud om at forlade området. 

-  Der var i første omgang tre personer, der ikke kunne finde ud af, at de ikke måtte være der. Så de blev anholdt og taget med på stationen. Det skabte i første omgang ro i området, fortæller han. De anholdte var en 19-årig mand fra Hørve, en 32-årig mand fra Holbæk og en 18-årig mand fra Vig.

Agervang - Vangkvarteret Holbæk
Læs også
Uroligheder i boligområde gav politi sved på panden - anmeldelse om masseslagsmål og skud
Agervang - Vangkvarteret Holbæk
Læs også
Uroligheder i boligområde gav politi sved på panden - anmeldelse om masseslagsmål og skud

De tre personer blev sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen - og en desuden, at han ikke ville sige sit navn til politiet.  

Roen varede dog kun en times tid - så var 10-15 personer involveret i et større slagsmål i området. Derfor rykkede politiet igen massivt ind. Her fandt de en af personerne, der tidligere på aftenen havde fået besked på at tage hjem – og i lighed med de tre andre blev han herefter anholdt.  Der var tale om en 32-årig mand fra Holbæk.

Politiet blev i området, hvor der dog var ret roligt efter klokken 22.00. De blev dog i området til klokken 01.00.

Anden gang på to dage 

Det er anden gang på to dage, at der er uro i bydelen i Holbæk. 

Også søndag aften i tusmørketiden var der uro i byen.

Modsat søndag, så blev der dog ikke mandag fundet våben eller kastesten hos nogle af de visiterede eller i øvrigt gemt i området.  

Samtidig understreger politiet, at ingen kom noget til under mandagens hændelser.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud, da politiet rykkede massivt ud til Ladegårdsparken i Holbæk.
Sådan så det ud, da politiet rykkede massivt ud til Ladegårdsparken i Holbæk. Foto: Michael Johannessen

Kender ikke baggrund for konflikt 

Ifølge Martin Bjerregaard har politiet ingen mistanke om, at konflikten har noget at gøre med den bandekonflikt, som tidligere har plaget byen. 

- Vi mener, at der er tale om en meget, meget lokal konflikt. Sandsynligvis en uoverensstemmelse mellem enkelte personer i området. Det er ikke en genopblussen af en gammel konflikt, siger han. 

Han understreger dog, at politiet endnu ikke ved præcist, hvad der er på færde. 

- Vi ved ikke, hvad gnisten til konflikten er. Vi ved ikke, hvorfor der konkret er så megen frustration irritation mellem parterne. Det er dog noget, som vi arbejder hårdt på at finde ud af og få løst. Ingen har en interesse i denne konflikt, siger han. 

Han oplyser, at både politiets præventive medarbejdere, ansatte fra boligselskabet og ansatte i kommunen er en del af arbejdet med at finde årsagen til konflikten. 

- Det her er en trist og ærgerlig konflikt, som kræver en masse kræfter hos både de involverede og os, der prøver at få tingene under kontrol. Det er ingen tjent med, siger han. 

Politiet vil nu indlede en tryghedsskabende indsats i området, hvor de den kommende tid til være mere synligt tilstede i området end normalt.


Nyhedsoverblik