Tre dage med ballade i Holbæk: Unge fra to boligområder i konflikt

De seneste dages uro i boligkvarteret Ladegårdsparken i Holbæk får nu boligselskabet til at overveje mere overvågning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften var der for tredje dag i træk et stort opbud af politi i boligkvarteret Ladegårdsparken i Holbæk efter meldinger om uro og brag, som en anmelder troede var skud.

quote Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken

Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har været derude de seneste tre dage til forskellige former for uro, slagsmål, optræk til slagsmål, anmeldelser om skyderi og andet derude, som selvfølgelig har gjort, at vi rykker ud rimeligt massivt og talstærkt til området derude, siger Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen i Midt- og Vestsjællands Politi.

De seneste uroligheder har stået på i tre dage, efter politiet første gang søndag aften måtte rykke ud flere gange til Ladegårdsparken og Vang-kvarteret, hvor der var optræk til masseslagsmål med op til 40 personer.

Ifølge Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, peger alt på en lokal konflikt på to mindre grupper i Holbæk uden relation til hverken bander eller konflikter i andre byer.
Ifølge Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, peger alt på en lokal konflikt på to mindre grupper i Holbæk uden relation til hverken bander eller konflikter i andre byer. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Lokal konflikt mellem to grupper

Bjørke Kierkegaard afviser, at den aktuelle konflikt trækker tråde til bandemiljøet.

Læs også
Formodet drabsmand fængslet for anden gang - sigtet for at skyde 18-årig i Ladegårdsparken
Læs også
Formodet drabsmand fængslet for anden gang - sigtet for at skyde 18-årig i Ladegårdsparken

- Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken med en række medløbere, men i forhold til bandekonflikt er det ikke vores opfattelse på nuværende tidspunkt – slet ikke.

Det er ikke kun i Holbæk, at to boligforeninger er plaget af lokale konflikter mellem unge mænd.

For en uge siden blev der indført visitations- og skærpet strafzone på en del af Motalavej i Korsør efter flere episoder med vold og uro.

Læs også
Trods indsats til millioner - Motalavej plages igen af uroligheder
Læs også
Trods indsats til millioner - Motalavej plages igen af uroligheder

Politiet vurderer ikke, at de to episoder har noget med hinanden at gøre.

Midt- og Vestsjællands Politi har på det seneste indledt en tryghedsskabende adfærd i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor de i den kommende tid vil være mere synlige end normalt.

quote Vi bliver nødt til at tænke over det, men vi vil helst ikke have overvågning

Uffe Frejdal Nielsen, afdelingsformand i Ladegårdsparken, Holbæk Boligselskab

- Vi prøver at få fat i de forskellige parter. Vi har en idé om, hvor det er, vi skal kigge. Vi arbejder tæt sammen med Holbæk Kommune, og vi arbejder tæt sammen med boligselskabet derude samt SSP-samarbejde, og så har vi den mere retshåndhævende del, når vi kommer ud. Når vi konstaterer, der er lovovertrædelser, slagsmål og andet, så sigter vi også folk for det, siger Bjørke Kierkegaard.

Mere overvågning kan være på vej

Holbæk Boligselskab vil nu overveje, om de seneste dages episoder bør give anledning til at sætte mere overvågning op.

Uffe Frejdal Nielsen, afdelingsformand i Ladegårdsparken, fortæller de seneste dages uro har givet anledning til at overveje mere overvågning, selvom man helst vil undgå det.
Uffe Frejdal Nielsen, afdelingsformand i Ladegårdsparken, fortæller de seneste dages uro har givet anledning til at overveje mere overvågning, selvom man helst vil undgå det. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Vi bliver nødt til at tænke over det, men vi vil helst ikke have overvågning. Vi har jo fået sat noget op nede ved vores aktivitetshus, og så skal vi have diskuteret i bestyrelsen om vi skal have mere eller ej, siger Uffe Frejdal Nielsen, afdelingsformand i Ladegårdsparken, Holbæk Boligselskab.

111223_Fyrvaerkeriskade1.jpg
Læs også
Ruder sprængt i stykker i Ladegårdsparken
111223_Fyrvaerkeriskade1.jpg
Læs også
Ruder sprængt i stykker i Ladegårdsparken

Flere borgere fra Ladegårdsparken fortæller til TV2 ØST, at de føler sig utrygge. Ingen af dem har ønsket at stå frem. 

Med tanke på de seneste dages uroligheder sammenlagt med, at en 18-årig mand sidste år blev skudt og dræbt i Ladegårdsparken, er det ifølge politiet helt naturligt, at borgere har forvekslet tirsdagens brag som skud.

Men helt generelt er der ikke grund til at være bekymret som borger i området, siger Bjørke Kierkegaard.

- Hovedparten af de beboere, der bor derude, er jo ganske stille og rolige borgere og vi forsøger at få taget de her ganske få elementer ud af spillet.

Han har en klar opfordring til de unge:

- Vi vil meget gerne opfordre først og fremmest de unge selv til at få det her løst i mindelighed og ikke ved slagsmål og utrygskabende adfærd. Få det løst selv, få snakket om de her ting og få det ordnet.