Mistænkeligt asfaltsjak på spil igen - politiet med ny advarsel borgere

Et udenlandsk asfaltfirma er blevet politianmeldt for sine salgsmetoder. TV2 ØST har været i kontakt med firmaet, som afviser kritik af salgsmetoder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Hans Michael Larsen, direktør for HC Profiler i Holbæk, skal have lagt ny asfalt i indkørslen til sin virksomhed, kontakter han selv et firma til at løse opgaven. Derfor vakte det opsigt, da hans virksomhed to gange på en uge er blevet tilbudt asfalt af et for ham ukendt firma.

quote Det er en underlig måde at sælge på, sammenlignet med den måde vi andre sælger på

Hans Michael Larsen, direktør, HC Profiler

- Jeg har talt med dem én gang, og en af mine medarbejdere har talt med dem én gang, fortæller Hans Michael Larsen og tilføjer:

- De kommer i en bil, hvor der sidder et par stykker, og så går en af dem ind og spørger. De går først lige ned langs bygningen for at se, om man mangler asfalt.

Hans Michael Larsen fortæller, at han blev forklaret, at asfaltfirmaet arbejdede i området for Holbæk Kommune og her havde fået noget asfalt tilovers, som de nu ville give et tilbud på at lægge for HC Profiler.

Så langt kom de dog ikke hos Hans Michael Larsen og hans medarbejder, der senest har talt med asfaltfirmaets repræsentant.

- Han meldte dem til politiet, fortæller direktøren.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er anmeldelsen fra HC Profiler gået hen og er blevet én i en lang række anmeldelser om dørsalg af asfalt fra en engelsktalende person.

Onsdag i sidste uge blev firmaet afvist og efterfølgende politianmeldt på en adresse i Ugerløse, og tirsdag morgen oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at man mandag formiddag har modtaget tre nye anmeldelser inden for en time - denne gang på Ringsted-kanten.

- Politiet undersøger nu anmeldelserne om udenlandske asfaltarbejdere, som laver ulovligt dørsalg hos private og virksomheder, da det er en overtrædelse af markedsføringsloven, står der i den seneste døgnrapport.

En underlig salgsmetode

Hos HC Profiler mødte repræsentanten for asfaltfirmaet op, uden hverken navn eller logo på bilen, som ifølge Hans Michael Larsen var en helt almindelig stationcar.

- De er i hvert fald englændere, dem der kommer her, siger han og tilføjer:

- Det er en underlig måde at sælge på, sammenlignet med den måde vi andre sælger på.

Direktøren tvivler generelt på den historie, som repræsentanten for asfaltfirmaet giver.

- Jeg kan godt se, kommunen lægger asfalt mange steder, men det ligner altså autoriserede asfaltfirmaer, der gør det.

Hemmelighedskræmmeri om firmaets identitet

HC Profiler fik af repræsentanten fra asfaltfirmaet oplyst et telefonnummer.

TV2 ØST har ringet til telefonnummeret og her været i kontakt med en person, der fortæller, at han er direktør i asfaltfirmaet.

Vedkommende bekræfter, at firmaet sælger asfalt, men afvist, at der skulle være noget forkert i virksomhedens salgsmetoder.

Nærmere oplysninger vil han dog ikke give som eksempelvis virksomhedens navn.

Lars Galasz, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV2 ØST, at man formoder, der er tale om et og samme asfaltsjak, der turnererer rundt i politikredsen.

- De biler, vi søger, tilhører ud fra navnet at dømme en irsk person, oplyser vagtchefen til TV2 ØST.

Politiet efterforsker fortsat sagen, og advarer borgerne mod at acceptere tilbud fra asfaltfirmaet.

- Politiet finder det desuden mistænkeligt, at arbejdet tilbydes ”gratis”, og borgerne advares mod at takke ja til tilbuddet, står der i seneste døgnrapport.

Dørsalg er ulovligt

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser at asfaltfirmaet været på spil flere gange rundt i politikredsen i den forgangne uge.

Her er et ægtepar fra Lejre kommet galt afsted, da de takkede ja til firmaets tilbud om ny asfalt.

- Ægteparret i huset besluttede at takke ja til tilbuddet, men arbejdet blev ikke udført som aftalt, idet der blev lagt asfalt på et langt større areal, end den mundtlige aftale lød på. Asfaltarbejderne krævede nu et væsentlig større beløb, oplyste Midt- og Vestsjællands Politi i onsdags.

Asfaltsjakket kører ifølge anmeldelserne i en grå kassebil af mærket Fiat.

Michael Nybo, teamleder drift og vedligehold i Holbæk Kommune, oplyser til TV2 ØST, at man ikke entrerer med et firma, der matcher profilen asfaltfirmaet.

Kommunens aftaler om asfaltarbejde ligger hos NCC og Colas. NCC oplyser videre til TV2 ØST, at man ikke benytter sig af eksterne underleverandører i sin forretningsmodel.

Ifølge Forbrugerstyrelsen er såkaldt dørsalg ulovligt. Altså hvis en sælger ringer på døren for at sælge noget. Dette gælder, uanset om der sælges grøntsager eller tilbud om havearbejde.