Mystiske udlændinge tilbyder asfaltarbejde - politiet advarer

Mindst fire anmeldelser om tilbud på asfaltarbejde er indløbet hos Midt- og Vestsjællands Politi i denne uge. Nu bliver borgerne advaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En virksomhed i Holbæk modtog torsdag formiddag et atypisk tilbud. En engelsktalende herre iført gul vest henvendte sig på adressen og tilbød asfaltarbejde.

quote Der er risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer uden arbejdstilladelsen i orden

Midt- og Vestsjællands Politi

Manden påstod, at han arbejdede for kommunen og i den forbindelse havde asfalt tilovers, hvilket han nu ville tilbyde firmaet på Tåstruphøj i Holbæk.

Asfaltarbejderen havde intet logo på sin vest, hvilket firmaejeren fra Holbæk fandt mistænkeligt. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi valgte indehaveren derfor at afvise tilbuddet og kontaktede politiet med mistanke om dørsalg.

Virksomheden i Holbæk er tilsyneladende ikke den første mulige kunde, som den engelsktalende asfaltlægger har gjort kur til.

Krævede flere penge end aftalt

Ifølge onsdagens døgnrapport fra Midt- og Vestsjællands Politi kom et ægtepar fra Lejre galt afsted, da de takkede ja til et tilbud fra nogle udenlandske asfaltarbejdere.

- Ægteparret i huset besluttede at takke ja til tilbuddet, men arbejdet blev ikke udført som aftalt, idet der blev lagt asfalt på et langt større areal, end den mundtlige aftale lød på. Asfaltarbejderne krævede nu et væsentlig større beløb, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV2 ØST, at man har en mistanke om, at der er tale om de samme asfaltarbejdere, som turnerer rundt i regionen.

Onsdag blev en husejer i Ugerløse således tilbudt asfalt af en engelsktalende mand, som ringede på døren.

- Husejeren afviste tilbuddet og sagde, at han ville ringe til politiet, hvis han ikke forlod stedet. Den udenlandske mand skyndte sig herefter væk fra stedet.

Advarer borgere

Og tirsdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi den første anmeldelse i det, der nu er gået hen at blive en række anmeldelser om mystisk salg af asfaltarbejde. De mange anmeldelser på en og samme uge har ført til nærmere undersøgelse.

- Politiet undersøger nu sagerne om de mistænkelige forhold nærmere. Kontakt politiet med det samme, hvis du får lignende tilbud og registrer gerne signalement og eventuelt køretøjers registreringsnummer på dem, som henvender sig, lyder det i en opfordring fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Herfra lyder videre en opfordring til at afvise tilbuddet om asfaltarbejde.

- Der er risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer, uden arbejdstilladelsen i orden.

Camilla Broholm fra Midt- og Vestsjællands Politis kommunikationsafdeling siger til TV2 ØST, at det endnu er for tidligt at sige, om der er sket noget ulovligt, men de oplyste forhold forekommer mistænkelige, hvorfor de nu undersøges nærmere.