Lokalområde vil trække børnefamilier til – derfor skal der bygges flere seniorboliger

Et større byggeprojekt med planer om at bygge 70 nye boliger i Ugerløse blev torsdag præsenteret for lokalsamfundet på et borgermøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seniorboliger, andelsboliger og almene lejemål skal blive en del af bybilledet i Ugerløse i Holbæk Kommune, hvis det står til en stor del af borgerne i byen.

Det stod klart på et borgermøde, som blev afholdt torsdag aften, hvor over 130 borgere fra den lille by var dukket op for at høre om projektet. 

quote Det handler om, at vi gerne vil have, at byen skal vækste

Anders Rasmussen, formand, Ugerløse Lokalforum.

På mødet præsenterede de lokale ildsjæle fra Ugerløse Lokalforum planerne for byggeriet af 70 nye boliger i byen, herunder både seniorboliger, andelsboliger og almene lejemål.

Ugerløse Lokalsamfund har de seneste tre år kæmpet for at få bygget nye boliger, da man gerne vil have flere børnefamilier til byen, forklarer formand for foreningen Anders Rasmussen. 

- Behovet er, at vi får flere børnefamilier ud. Men for at vi kan få flere børnefamilier ud, så skal vi have frigivet de parcelhuse, vi har, hvor seniorerne de bor, da der er mange, der gerne vil ned i noget mindre og videre i deres liv, men blive i Ugerløse, siger han.

Et redningsprojekt

Han kalder byggeplanerne for Ugerløses redningsprojekt, da han mener, at et stigende antal boliger, kan sætte gang i væksten i byen.

- Det handler om, at vi gerne vil have, at byen skal vækste. Det er ikke kun de store byer i kommunen, der skal have lov til det. Og vi er jo klar og har store boligområder vi kan bygge på, siger Anders Rasmussen.

Mullerup Havn
Læs også
Ny afgørelse: Byggeri af ferieboliger mangler godkendelse
Mullerup Havn
Læs også
Ny afgørelse: Byggeri af ferieboliger mangler godkendelse

Selvom Ugerløse ikke er en stor by, mener han ikke, det er urealistisk at få lokket nye borgere til byen. 

- I Ugerløse har vi en enorm venteliste til vores almennyttige boliger, og nærmest dagligt er der opslag på vores Facebook-gruppe om folk, der søger en bolig i Ugerløse. Derudover har seniorerne i mange år ønsket seniorboliger, fortæller Anders Rasmussen.

Udover planerne om flere boliger til Ugerløse, kæmper Ugerløse Lokalforum også for at få endnu en dagligvarebutik og en multihal til byen.

Kirsten Andersen er bosat i Ugerløse og drømmer om at flytte ned i en seniorbolig, hvis boligprojektet bliver en realitet.
Kirsten Andersen er bosat i Ugerløse og drømmer om at flytte ned i en seniorbolig, hvis boligprojektet bliver en realitet. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Mere liv til byen

En af de seniorer, som torsdag aften var dukket op for at bakke op om byggeplanerne er Kirsten Christiansen, som drømmer om at få noget mindre at bo i.

- Jeg ønsker at få en mindre bolig her, da jeg har en bolig på over 200 kvadratmeter, og jeg har ikke lyst til at blive muret inde i en lejlighed i en af de større byer. Og jeg er bestemt ikke den eneste, der ønsker noget mindre i byen. Vi tror og håber på, at det nok skal ske, siger hun.

20200901-155805-A-5913x3947ma
Læs også
Boligmarkedet på rutsjebanetur - førstegangskøbere dårligere stillet
20200901-155805-A-5913x3947ma
Læs også
Boligmarkedet på rutsjebanetur - førstegangskøbere dårligere stillet

Kirsten Christiansen mener, at nye boliger vil gøre byen til et mere aktivt sted, end det allerede er i forvejen.

- Byen vil blive endnu mere aktiv end den er i forvejen, og her er et stort netværk, hvor folk er glade for at bo. Men det er også bare dejligt, når der bor børn her, det giver noget liv, så det bliver rigtig dejligt med nogle flere boliger, siger hun.

Et fantastisk projekt

Udover Ugerløse Lokalsamfund er det er en lokal bygherre og Lejerbo, som står bag projektet. 

Men for at projektet kan blive en realitet, kræver det opbakning fra Holbæk Kommune, og her ser man positivt på projektet, da det giver en mulighed for at udvikle de små byer, siger Lars Qvist (S), der er formand i udvalget for plan, bolig og lokal udvikling i Holbæk Kommune.

- Jeg synes, det er et fantastisk projekt. Det er præcis det, som vi har brug for i vores lokalområder, siger han.

20200527-130623-A-5622x3753ma
Læs også
Boliglån med variabel rente er igen mest udbredt
20200527-130623-A-5622x3753ma
Læs også
Boliglån med variabel rente er igen mest udbredt

I følge Lars Qvist er det særligt planen om at bygge blandende boliger, som gør planen attraktiv.

- Det er helt afgørende for at vi får en balance mellem by og land. I Holbæk Kommune har vi en meget stærk købstad, som vi skal have. Men vi skal også have et stærkt opland med stærke lokalsamfund, så de to ting kan berige hinanden, siger udvalgsformanden.

Nyhedsoverblik