Ny afgørelse: Byggeri af ferieboliger mangler godkendelse

Nævn har ophævet Kalundborg Kommunes afgørelse om, at ferieboligerne på Mullerup Havn ikke er omfattet kravet om miljøvurdering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Byggeriet af en række feriehuse på Mullerup Havn i Kalundborg Kommune er langt om længe færdigt, og boligerne er klar til at blive overtaget og lejet ud.

Men efter en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er feriehusenes fremtid pludselig usikker. 

Miljø- og Fødevareklagenævnet har nemlig ophævet og hjemvist Kalundborg Kommunes afgørelse om, at ferieboligerne ikke er omfattet kravet om miljøvurdering.

quote Jeg tror, at folk vil sige, at det ikke skal rives ned, men der har jo været sager, hvor byggerier er blevet revet ned

Niels Erik Danielsen, kommunalbestyrelsesmedlem, Kalundborg Kommune

En bittersød besked at få for de borgere, der inden byggeriet råbte vagt i gevær, fortæller Erik Sartor, som er en af de lokale, der fra begyndelsen var imod projektet. 

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fået medhold, men til hvad nytte? For det der jo helt klart bliver den endelige afgørelse på det, det er jo bare, at Kalundborg Kommune endnu en gang dispenserer, eller hvad de nu finder på, hvilket jeg synes er enormt trist, siger han.

Læner sig op ad gammel lokalplan

Utilfredsheden med ferieboligerne opstod allerede for lidt over to år siden. 

Ifølge borgerne i området var der ikke plads til husene, og de var imod, at Kalundborg Kommune lænede sig op af en lokalplan, der blev lavet tilbage i 2006.

Derudover var borgerne også utilfredse med, at projektet gik fra at omfatte 48 boliger til 62.

- Vi gjorde jo indsigelse imod det på alle mulige måder, fordi vi synes, at projektet var alt for stort, og det er fuldstændig vokset ud af de rammer, og omgivelserne vil ikke kunne bære så stort et projekt. Det var vores påstand, fortæller Erik Sartor.

Mullerup Havn
Læs også
Lokal modstand mod feriehuse vokser: - 62 nye huse er voldsomt på en lille havn
Mullerup Havn
Læs også
Lokal modstand mod feriehuse vokser: - 62 nye huse er voldsomt på en lille havn

Kalundborg Kommune afviste allerede dengang at lave en VVM-redegørelse. Det betyder, at kommunen godkendte byggeansøgningen, selvom VVM-redegørelsen ikke var udarbejdet.

- Kalundborg Kommune klappede bare lystigt i hænderne og så en eller anden form for arbejdspladser og vækst uden på nogen som helst måde at tage hensyn omkring alle de prøver og VVM-undersøgelser, der rent faktisk er pligtigt at lave, siger Erik Sartor. 

Kender ikke konsekvenserne

Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune, Niels Erik Danielsen (EL), oplyser til TV2 ØST, at kommunen endnu ikke kender til de mulige konsekvenser af afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Nabo til forbrænding
Læs også
Nabo bekymret for afbrænding af slam med PFOS: - Det er hamrende utrygt
Nabo til forbrænding
Læs også
Nabo bekymret for afbrænding af slam med PFOS: - Det er hamrende utrygt

- Der er nogle undersøgelsesmæssige ting, kommunen skulle have lavet, og det kan jo godt være, at det, at de laver det, at det så kan accepteres, siger Niels Erik Danielsen.

- Jeg tror, at folk vil sige, at det ikke skal rives ned, men der har jo været sager, hvor byggerier er blevet revet ned, fordi det ikke har været i overensstemmelse med loven. Der er jo nogle klare EU-bekendtgørelser for beskyttelse af naturen, som skal følges.

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.


Nyhedsoverblik