¨

Holbæk er bagud med renoveringer for 575 millioner kroner

I Børnehuset Sølyst i Holbæk Kommune blev der sidste år konstateret skimmelsvamp. Børnehaven er bare en af mange kommunale bygninger, der ikke er blevet vedligeholdt tilstrækkeligt.

Pengene flyder ikke ligefrem på kistebunden i Holbæk Kommune, og det går ud over kommunens bygninger, der ikke bliver renoveret i tide.

Offentlige bygninger og anlæg trænger til et gevaldigt ansigtsløft i Holbæk Kommune.

Læs også Ministerie advarer Holbæk Kommune: Få styr på økonomien

Faktisk står det så skidt til med kommunens bygninger, at der er et efterslæb på 575 millioner kroner. Det skriver Nordvestnyt.

Ud af de 575 millioner kroner, der bør afsættes til vedligeholdelse, udgør de 320 millioner opgaver, der bør udføres i løbet af de næste par år. 

Det fortæller Kristian Nabe-Nielsen, der er chef for Vækst og Bæredygtighed i Holbæk Kommune, til avisen.

Udskudt opgaver for 110 millioner

Læs også Holbæk er den eneste kommune med så få penge

Chefen for Vækst og Bæredygtighed fortæller desuden til Nordvestnyt, at det primært drejer sig om kommunens skoler og administrative bygninger, der i høj grad trænger til renovering.

Tidligere i år har kommunen udskudt anlægsopgaver for 110 millioner kroner på grund af manglende økonomi, så der er intet, der tyder på, at efterslæbet bliver indhentet lige foreløbigt.

I kommunernes økonomiaftale med regeringen er der desuden fastsat en grænse for, hvor stor en del af budgettet kommunerne må bruge på at renovere og bygge nye bygninger. 

Læs også Holbæk Kommune regner 148 millioner kroner forkert

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App