Holbæk Kommune regner 148 millioner kroner forkert

Holbæk Kommune har lavet en regnefejl. En regnefejl på hele 148 millioner kroner, som ændrer en del ved kommunens prognoser for deres likviditet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

148 millioner. 

Det er størrelsen på regnefejlen, som Holbæk Kommune har foretaget. Og det gør altså, at der har været en forkert vurdering af, hvor hurtigt kommunen igen vil kunne lægge penge i kassen. 

Det skriver sn.dk. 

For indtil videre har prognoserne vist, at Holbæk Kommune vil nå et lavpunkt i juli i år. Her vil den gennemsnitlige likviditet være 40 millioner kroner, og så vil kurven stige igen. 

quote Der er sket en menneskelig fejl

Claus Strandmark, chef for økonomi og effekt i Holbæk Kommune

Men regnefejlen på 148 millioner kroner gør altså, at kurven kommer til at se noget anderledes ud. For i stedet for at stige efter juli, så flader kurven nu ud fra juli og helt frem til starten af næste år, hvorefter den så vil begynde at stige en smule. Resten af året vil den gennemsnitlige likviditet derfor være på cirka 40 millioner kroner. 

Så de 100 millioner kroner, som byrådet har sat som nedre grænse for likviditeten, vil altså først blive nået i 2019 - og ikke i slutningen af 2017, som først meldt ud, skriver avisen. 

- Der er sket en menneskelig fejl. Men det er vigtigt at understrege, at det ikke er penge, vi har haft. Det handler om, at der er lagt et beløb for meget ind, siger Claus Strandmark, chef for økonomi og effekt i Holbæk Kommune, til sn.dk.

Borgmester, Søren Kjærsgaard (V), er ifølge avisen ikke tilfreds med den forkerte udregning. Samtidig fortæller han, at den kritisk lave likviditet vil få betydning, når byrådet senere på året skal lægge budget for 2018.