Ministerie advarer Holbæk Kommune: Få styr på økonomien

Holbæk Kommune skal få styr på deres økonomi, lyder det fra Økonomi- og Indenrigsministeriet i brev til kommunen. Holbæk skal nu redegøre for en plan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune har problemer med økonomien, lyder det fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Kommunens kassebeholdning er for lav, og derfor skriver ministeriet blandt andet således i et brev til kommunen:

Ministeriet skal på den baggrund anmode om en kort redegørelse for kommunens forventede, fremtidige likviditetsudvikling med henblik på at sikre, at der er taget initiativer til at forbedre kommunens likviditetsmæssige udvikling på sigt.

Det betyder altså kort fortalt, at Holbæk Komune skal redegøre for en plan, der kan rette op på kommunens økonomi.

Næsten en halvering på et kvartal

I brevet gør Økonomi- og Indenrigsministeriet klart, at man har konstateret et fald på 42,7 procent i den gennemsnitlige likviditet fra 4. kvartal i 2016 til 1. kvartal i 2017.

Det vil sige, at kommunen som minimum skal have et beløb stående på bankkontoen til alle tider. Problemet er, at det beløb er svundet kraftigt ind på blot et enkelt kvartal.

Normalvis vil ministeriet kontakte en kommune, hvis der er mindre end 1.000 kroner per borger i kommunekassen, fordi de skal gøre opmærksomme på den negative udvikling.

Holbæk Kommune har i dag kun, hvad der svarer til 875 kroner per borger, lyder det i brevet. Hvorimod gennemsnittet i vores sendeområde er 3.771 kroner per borger.

Advarsel: I har et år til at rette op

Fordi situationen ser sådan ud, så beder Økonomi- og Indenrigsministeriet altså nu Holbæk Kommune om at rette op på underskuddet.

De har 12 måneder til ændre den gennemsnitlige kassebeholdning til det positive.

Se på kortet, hvor mange totale kroner din kommune har til rådighed per borger: