Ejer til mishandlet hest ulykkelig over aflyst retssag

Fjordhesten Carlis ejer, Stina Myrholm, er ked af, at sagen om hendes seksuelt mishandlede hest er aflyst i Retten i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, det er noget værre rod. Jeg havde virkelig set frem til en afslutning.

Stina Myrholm havde glædet sig til i dag. Glædet sig til, at den mand, der er tiltalt for at have mishandlet hendes drægtige fjordhest Carli seksuelt for tre år siden, skulle stilles for en dommer i Holbæk.

Derfor blev Stina Myrholm meget ked af det, da hun tirsdag blev ringet op fra Retten i Holbæk. Meningen var, at hun skulle have vidnet i sagen, der nu var blevet aflyst.

- Jeg græd, da jeg gik hjem fra arbejde. Hele den sag fylder så meget. Man bruger så meget tid og energi på det. Så da jeg fik at vide, at sagen var aflyst, begyndte jeg bare at græde, siger Stina Myrholm til TV2 ØST.

Måtte aflives på stedet

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebet på Carli sted i Holbæk Rideklub natten mellem den 10. og 11. september 2020.

Om morgenen den 11. september kunne Stina Myrholm konstatere, at hoppens boksvægge var smurt ind i blod. En tilkaldt dyrlæge undersøgte hoppen og så, at der var skader både i hestens endetarm og underliv. Skaderne var så voldsomme, at hun måtte aflives med det samme.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebet på Carli sted i Holbæk Rideklub natten mellem den 10. og 11. september 2020.
Ifølge anklageskriftet fandt overgrebet på Carli sted i Holbæk Rideklub natten mellem den 10. og 11. september 2020. Foto: Privatfoto

På rideklubbens overvågningskamera kunne man se en mand ankomme til stalden klokken 22.48. Først klokken 01.49 forlod han stedet igen. Over højre underarm havde han sin jakke og i venstre hånd en flaskelignende genstand.

Manden kunne dog ikke identificeres ud fra overvågningsbillederne.

Gik nøgen ind til hest

Et lille år senere, 24. august 2021 blev der begået endnu et seksuelt overgreb i stalden. Denne gang var det hoppen Florica, en dansk varmblodshoppe, der fik natligt besøg i boksen.

Fordi rideklubben efter overgrebet på Carli også havde overvågningskamera inde i staldbygningen, kunne man se, at en mand gik nøgen ind i staldboksen til Florica og opholdt sig hos hende i halvanden time.

En dyrlæge vurderede, at også Florica var blevet udsat for et seksuelt overgreb, men hun slap med mindre skader i underlivet.

Læs også
Rideklub rystet over endnu et overgreb på en hest: - Hvordan kan mennesker være på den måde?
Læs også
Rideklub rystet over endnu et overgreb på en hest: - Hvordan kan mennesker være på den måde?

Midt- og Vestsjællands Politi har tiltalt den 43-årige mand for overgrebene. Han nægter sig skyldig.

Fordi en dommer vurderede, at manden, da han blev sigtet, ved en eventuel domfældelse ikke ville få mere end seks måneders fængsel, blev han ikke varetægtsfængslet, men løsladt. Siden har politiet haft svært ved at finde ham igen.

Derfor har man heller ikke forkyndt anklageskriftet for ham, og det er derfor, at sagen imod ham ikke kunne påbegyndes ved Retten i Holbæk onsdag.

Hesteejer: Det kan ske igen

- Jeg synes, der er så mange ting, der er underlige i den her sag. En mand går ind i en stald med måske 30 bokse og direkte ned til Florica, mens han er nøgen, og stalden er mørk. Og så begår man sådan nogle ting mod en hest. Det kan han jo gøre igen. Jeg ved ikke noget om det, men jeg tror på, at hvis du har nogle lyster, så kan du undertrykke dem i en periode, men så kan man ikke styre det. Så det kan jo sagtens ske igen, siger Stina Myrholm til TV2 ØST.

Stina Myrholm havde særligt set frem til at sidde overfor manden og se ham i øjnene.

Hun understreger, at hun er med på, at den 43-årige ikke er dømt for mishandlingen af de to hopper. Men i hendes hoved har hun dannet sig et billede af en gerningsmand.

Læs også
Anholdt mand løsladt i sag om overgreb på hest: - Det er sindssygt utrygt
Læs også
Anholdt mand løsladt i sag om overgreb på hest: - Det er sindssygt utrygt

- Jeg tror, at han er lidt sølle. Et sygt menneske. Jeg har tænkt på ham også med lidt sympati, for hvem gør sådan noget mod en hest. Jeg kommer aldrig til at tilgive det, der skete med Carli. Aldrig. Men jeg håber, at den, der har gjort det her, får noget hjælp og kan blive et bedre menneske. Man bliver jo ikke et bedre menneske af at komme i fængsel i et halvt år. Men måske kunne han få noget behandling, så det ikke sker igen, siger hun.

Retten i Holbæk skal nu finde nye datoer til retsmødet. I mellemtiden vil politiet igen forsøge at finde den 43-årige, så anklageskriftet mod ham kan blive forkyndt.


Nyhedsoverblik