Kronprinsparret trækker prins Christian ud af Herlufsholm efter kritik

Prins Christian stopper på Herlufsholm og prinsesse Isabella starter ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kronprinsparret har valgt at trække deres børn fra Herlufsholm. Det skriver de i et opslag på Facebook søndag eftermiddag.

Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside.

Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af trivslen på skolen.

Læs også
Styrelse vil afskaffe traditioner på Herlufsholm
Læs også
Styrelse vil afskaffe traditioner på Herlufsholm

Prinsesse Isabella starter ikke i 9. klasse

Beslutningen betyder, at prins Christian, som ellers skulle have været startet i 2.g.efter sommerferien, stopper på skolen, mens prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse, som det ellers var planen.

- Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, skriver de i et opslag på Facebook.

Kronprinsparret vil i løbet af sommeren sammen med parrets børn "tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg".

- Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge. 

Kronprinspar_ Herlufsholm

17. juni oplyste kronprinsparret på kongehusets hjemmeside, at de havde "brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning" om deres ældste børns skolegang på Herlufsholm.

Skolen var i maj omdrejningspunkt for TV2-dokumentaren "Herlufsholms Hemmeligheder", hvor en række tidligere elever stod frem og fortalte om mobning, vold og seksuelle krænkelser på skolen.

Det førte til, at den daværende rektor blev afskediget.

Bestyrelse træder tilbage

Lørdag oplyste Herlufsholm, at skolens bestyrelse træder tilbage.

Det sker, efter at skolen har modtaget en foreløbig vurdering af trivslen hos eleverne fra tilsynsmyndigheden, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Læs også
Herlufsholms bestyrelse træder tilbage
Læs også
Herlufsholms bestyrelse træder tilbage

Her rettes der hård kritik af skolen for blandt andet ikke at have levet op til sit ansvar i forhold til at sikre elevernes trivsel.

Professor Peter Allerup, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, vurderer, at der er tale om en historisk hård kritik.

- Det er uden fortilfælde, og jeg har ikke tidligere set en kritik, der er mere præcis og hård.

- Når der fares så hårdt frem fra tilsynsmyndighedens side, er det fordi, der har siddet en bestyrelse og en rektor, der burde have reageret tidligere, sagde Peter Allerup til Ritzau tidligere søndag.


Nyhedsoverblik