Herlufsholms bestyrelse træder tilbage

På et ekstraordinært møde har bestyrelsen for Herlufsholm Skole besluttet at træde tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bestyrelsen for Herlufsholm Skole har lørdag valgt at gå af.

Det skriver skolen selv i en pressemeddelelse. 

Beslutningen er truffet på et ekstraordinært møde, hvor også bestyrelsesformand Torben Lowzow har besluttet at indgive sin begæring om at blive fritaget for hvervet.

- Det er i skolens interesse, at vi får ro om Herlufsholm. Arbejdet med at få valgt en ny bestyrelse, som skal sikre trivsel og en god skolegang for alle eleverne på skolen, er nu sat i værk. Vores medarbejdere fortjener også ro om deres dagligdag på skolen, skriver de i pressemeddelelsen.

VIDEO: Flere tidligere elever stod frem i en TV 2-dokumentar og kritiserede kulturen på Herlufsholm Kostskole. De berettede om afstraffelser og seksuelle krænkelser.

Hård kritik af bestyrelsen

Af pressemeddelelsen fremgår det, at skolen i denne uge har modtaget et partshøringsudkast fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), som retter en hård kritik mod bestyrelsen og varsler en række sanktioner.

Blandt andet står der i udkastet, at styrelsen finder således på det foreliggende grundlag anledning til alvorlig bekymring for elevtrivslen på skolen.

Læs også
Herlufsholm sender undskyldning til tidligere elever, men den kommer for sent, mener de
Læs også
Herlufsholm sender undskyldning til tidligere elever, men den kommer for sent, mener de

- Bestyrelsen er ikke enig i STUKs udkast til afgørelse og varslede sanktioner. Høringsskrivelsen vil blive besvaret af skolens ledelse og den nye bestyrelse. Bestyrelsen og skolens ledelse har valgt at offentliggøre partshøringsudkastet på skolens hjemmeside, står der i pressemeddelelsen.

Bestyrelsens medlemmer fratræder snarest, hvorefter der sættes en proces i gang med at sammensætte en ny bestyrelse for Herlufsholm Skole.


Nyhedsoverblik