Sommerhusejere hiver kommunen i retten - vil have omstridte kæmpesommerhuse revet ned

Fire sommerhusejere stævner Guldborgsund Kommune i omstridt sag vedrørende kæmpesommerhuse ved Marielyst Ferieby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Striden om kæmpesommerhusene ved Marielyst Ferieby vil ingen ende tage.

Den 15. april besluttede et snævret flertal i byrådet, at de ti sommerhuse i Marielyst bliver stående, og at en ny lokalplan skal laves.  

Men det vil fire af sommerhusejerne ikke spises af med. Onsdag var de derfor i retten mod Guldborgsund Kommune med ét mål – at få revet husene ned.

- Jeg har personligt altid kæmpet og har lært, at man aldrig skal give op, siger Flemming Dan Jørgensen, der er en af sommerhusejerne og fortsætter:

- Det krænker min retsbevidsthed meget, at man har opført noget ulovligt, og at det så bare er kørt videre, uden nogen har gjort noget, især myndighederne. Kommunen har bare fået lov til at spille videre, og det er det, der har givet mig kampgejsten.

quote Jeg synes, der er kommet mange gode ting frem i retten i dag, som styrker vores sag.

Flemming Dan Jørgensen, sommerhusejer

I snart to år har ejerne af de oprindelige sommerhuse på Bøtø, kæmpet for at ti nye kæmpesommerhuse ikke skulle blive en del af deres sommerhusområde. 

Derfor var de onsdag i byretten i Nykøbing Falster. 

- Det klart, jeg udtaler mig med mine briller på, men jeg synes, det er gået godt. Man kan så sige, hvad er godt? Det er jo, at jeg synes, der er kommet mange gode ting frem i retten i dag, som styrker vores sag.

Medhold af Planklagenævnet

Tilbage i januar 2021 fik sommerhusejerne ellers medhold af Planklagenævnet i, at byggetilladelsen til de ti store sommerhuse på over 200 kvadratmeter er udstedt i strid med lokalplanen.

Derfor måtte kommunen enten rive husene ned eller lave om i lokalplanen. På byrådsmødet stemte Guldborgsundlisten og Venstre med 15 stemmer mod 14, at ændre i lokalplanen frem for at rive sommerhusene ned. 

Søren Bonde, der er kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, skriver til TV2 ØST, at de afventer rettens behandling og ikke har yderligere kommentarer. 

Der lander en skriftlig dom om otte uger den 17. november.

Hør hvad politikerne havde at sige efter byrådsmødet den 15. april: