Ny uddannelse for fængselsbetjente åbner på Falster

En ny uddannelse til fængselsbetjente og transportbetjente er på vej til Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny uddannelse af fængselsfunktionærer skal fremover placeres i Nykøbing Falster. 

Det har et politisk flertal på Christiansborg besluttet. Flertallet består ud over regeringen af Dansk Folkeparti, SF og Det Konservative Folkeparti.

quote Jeg er helt vanvittig glad

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester

Helt formelt bliver den nye uddannelse lavet som en ny afdeling af skolen for fængselsbetjente, og begrundelsen for at placere den i Nykøbing Falster er, at problemerne med at rekruttere fængselsbetjente er større i Sydøstdanmark end i nogen anden del af landet. 

Samtidig betyder placeringen af Storstrøms Fængsel på Nordfalster, at der umiddelbart er mange arbejdspladser i lokalområdet.

Læs også
Sådan fik de lokale den nye fængselsuddannelse til Falster
Læs også
Sådan fik de lokale den nye fængselsuddannelse til Falster

Med beslutningen skærer politikerne igennem diskussionen om placeringen af skolen, hvor blandt andet Slagelse også havde meldt sig som en mulig kandidat for placeringen af den nye uddannelse.

Skolen er dog ikke den eneste uddannelse, der oprettes i de kommende år. En ny såkaldt pop-up-skole oprettes også næste år på Fyn, hvor det første hold skal starte snarest muligt.

Borgmester jubler

I Guldborgsund Kommune har man de seneste år arbejdet hårdt på at få en fængselsuddannelse til byen, og det er også en begejstret afgående borgmester, der tager imod skolen.

- Jeg er helt vanvittig glad. Vi har kæmpet for det her rigtig længe, så det er bare super godt, fortæller borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten.

Læs også
Borgmester skriver brev til justitsminister - Slagelse vil snuppe uddannelse til fængselsbetjente
Læs også
Borgmester skriver brev til justitsminister - Slagelse vil snuppe uddannelse til fængselsbetjente

Han oplyser, at den nye uddannelse efter planen skal ligge i nybyggede lokaler, som bliver delt med SOSU-skolen. Samtidig er det lokale VUC-center klar til at løfte karaktererne hos dem, der måske lige akkurat ikke klarer adgangskravene.

Flere ukendte faktorer

Det vides endnu ikke, hvor mange pladser, der skal oprettes i Nykøbing Falster, ligesom en række andre detaljer endnu ikke er kendt.

Derfor ønsker formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, heller ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på aftalen, hvor skolen på Falster kun er en lille del. Også leje af fængselspladser i Kosovo og en større udvidelse af fængselskapaciteten i samfundet er en del af aftalen.

Læs også
Prognose: Der mangler 1.500 fængselsbetjente om få år
Læs også
Prognose: Der mangler 1.500 fængselsbetjente om få år

Det står dog på nuværende tidspunkt klart, at både uddannelse af fængselsbetjente og transportbetjente skal foregå i Nykøbing Falster.

John Brædder fortæller dog, at han håber på, at omkring 100 fængselsfunktionærer kan blive uddannet i byen. 


Nyhedsoverblik