Kendte kokke afholder stor tarteletdyst på Lolland

Guldborgsund Kommune har hastebehandlet en ansøgning og bevilget et tilskud til Den Store Tarteletdyst i Sakskøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tror, at idéen om den store tarteletdyst er sprunget i den 11. time i kokken Claus Meyers kringlede hoved.

quote Alle de områder, hvor vi normalt henter vores energi, glæde og lyst til livet, har været på standby

Martin Lohse (Guldborgsundlisten), formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune

Sådan siger formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (Guldborgsundlisten), efter udvalget har hastebehandlet en ansøgning og bevilget et tilskud på 25.000 kroner til Den Store Tarteletdyst i Sakskøbing.

Det er netop Claus Meyer fra Hotel Saxkjøbing samt foreningerne The Little Apple og 4990 Sakskøbing, der er har stablet arrangementet på benene efter den lange pause fra aktiviteter og oplevelser i fællesskab.

Dysten om de bedste tarteletter afholdes fredag den 5. juni fra klokken 13.00 til 21.00 i Sakskøbing, hvor de kendte kokke Umut Sakarya, Claus Holm og Casper Sobczyk stiller op med hver deres tartelet.

Den lokale kogekone Birte Pawlik fra Postholderens Sted og Hotel Saxkjøbings køkkenchef Sune Hansen laver også deres bidrag til den bedste tartelet.

- Vi har støttet projektet, fordi det er en fantastisk idé og kan være med til at generere noget energi og skabe glæde og en fællesskabsfølelse efter hele den periode, hvor store dele af samfundet har været lagt ned på grund af corona, siger Martin Lohse.

- Alle de områder, hvor vi normalt henter vores energi, glæde og lyst til livet, har været på standby. Så her var muligheden for at støtte et arrangement, som i den grad gør noget fantastisk for borgerne i Guldborgsund Kommune, tilføjer han.

Du kan også deltage med din tarteletter

Hvis andre tør tage kampen op, skal man blot møde op med sine tarteletter på torvet i Sakskøbing for at deltage i Den Store Tarteletdyst. Hele showet bliver styret af Claus Meyer.

Det bliver et blandet dommerpanel, der skal afgøre, hvem der laver den bedste tartelet. Martin Lohse får selv æren af at bedømme tarteletterne.

- Men jeg håber ikke, at jeg skal være dommer på alle 400 tarteletter, som der forhåbentligt kommer. Jeg skal nok bare være dommer for en brøkdel, siger han.

Alle besøgende kan få lov til at smage tarteltterne, og der kåres en vinder blandt de lokale og en vinder blandt kokkene i konkurrencen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kokken Claus Meyer har stået bag flere velbesøgte arrangementer i Sakskøbing såsom den årlige frugtfestival
Kokken Claus Meyer har stået bag flere velbesøgte arrangementer i Sakskøbing såsom den årlige frugtfestival Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Martin Lohse oplyser desuden, at hele arrangementet følger regeringens retningslinjer om at undgå eventuelt smittespredning af coronavirus.

Med de nuværende retningslinjer må der maksimalt være 500 gæster samlet til arrangementet, derfor er der blandt andet hyret vagter for at sikre, at alle retningslinjer vil blive overholdt. Desuden opstilles der håndsprit og håndvæske flere steder.

Dropper den lange sagsbehandling

Udvalget besluttede tirsdag at hastebehandle ansøgningen, fordi sommerperioden betyder færre udvalgsmøder med mulighed for at give tilskud til lokale arrangementer.

quote  Den lange men gode sagsbehandling skal ikke stå i vejen for vores borgere og turister 

Martin Lohse (Guldborgsundlisten), formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune

Samtidig gav medlemmerne nogle helt særlige muligheder til formanden og næstformanden Britta Lange (S).

- Vi har et møde i slutningen af juni, og så mødes vi først igen til august. Derfor var det et enigt udvalg, der gav formanden og næstformanden mulighed for, at når der kommer en ansøgning til et arrangement, så kan min næstformand og jeg lynhurtigt tale sammen og blive enige om at give støtte, siger Martin Lohse.

- Dem der får idéerne i disse tider, skal kunne komme ud over rampen. Den lange men gode sagsbehandling skal ikke stå i vejen for vores borgere og turister, tilføjer han.

Derfor opfordrer udvalgsformanden andre til at søge om tilskud til sommerarrangementer. Kulturpuljen, Turismepuljen og Bosætningspuljen kan ansøges via tilskuds- og foreningsportalen på kommunens hjemmeside.

Men ansøgerne vil i den kommende tid kunne forvente svar efter to-tre arbejdsdage fra ansøgningen er indsendt. Alle ansøgninger bliver vurderet ud fra puljernes retningslinjer, som de plejer.