Se videoen: Dyrepasser og skildpadde spiser om kap i agurk

Tingene er gået helt agurk i Krokodille Zoo på Falster. Se den sjove video, som den tropiske zoo har hevet frem fra gemmerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Reglerne er simple: Ned på maven. Ingen hænder. Spis en agurk før din modstander.  

quote Det var jo godt, at vi lige havde sådan en i gemmerne, som vi kunne bruge nu. Jeg synes jo, at den er virkelig sjov

René Hedegaard, direktør, Krokodille Zoo

Den konkurrence kan du i øjeblikket se udspille sig på Krokodille Zoo's Facebookside.

I det ene ringhjørne ligger dyrepasser Skipper - i det andet ligger Galapagos-skildpadden Gaia.

Men hvem vinder?

Svaret får du i videoen herover, og det er ikke tosset at se den helt til ende. Den ene konkurrent stiller sig nemlig ikke helt tilfreds med sin egen portion og hjælper gerne til med at fortære fjendens rester.

Så afslører vi heller ikke mere.  

Synlig på sociale medier

Agurk-videoen er overordentlig populær blandt Krokodille Zoo’s Facebookfølgere.

- Det er den sjoveste konkurrence, jeg har set, skriver en af følgerne.

- Fedt at skildpadden giver sig så god tid, og bare tænker "hvorfor ligger du egentlig der?", skriver en anden.

Og de reaktioner er lige præcis, hvad holdet bag Krokodille Zoo havde håbet på. I en tid, hvor de zoologiske haver er lukkede, er det nemlig om at være kreativ for fortsat at gøre opmærksom på sin tilstedeværelse.  

- Vi har for alvor måtte grave dybt i arkiverne for at finde en masse ting, vi kan lægge ud, så vi kan holde interessen for Krokodille Zoo i hævd, siger direktør René Hedegaard.

Videoen er faktisk optaget sidste sommer, men den er aldrig før blevet lagt op på de sociale medier.

Nu var timingen perfekt.

- Jeg havde ikke set videoen selv, og jeg vidste ikke, at vi havde den liggende i arkiverne. Det var nok meget heldigt, for hvis jeg havde haft set den, så havde den været ude for længst. Så det var jo godt, at vi lige havde sådan en i gemmerne, som vi kunne bruge nu. Jeg synes jo, at den er virkelig sjov, siger René Hedegaard.

Ventetiden bruges produktivt

Krokodille Zoo har været lukket for besøgende siden Danmarks nedlukning den 11. marts. Direktøren krydser dog fingre for, at parken snart får lov at genåbne.

quote Langt over halvdelen af ude-zoo er faktisk fuldstændig forvandlet

Rene Hedegaard, direktør, Krokodille Zoo

- Vi håber meget, at vi snart kan åbne. De næste udmeldinger bliver vigtige, og så må vi jo snakke sammen med nogle af de andre endnu større tropiske zoologiske haver i Danmark om, hvad vi skal. En af de udfordringer, vi har, er jo, at vi har meget indendørs, fordi vi er en tropisk zoo, fortæller René Hedegaard.

Selvom Krokodille Zoo har været lukket for besøgende i snart to måneder, er det dog ikke ens betydende med, at parken har ligget øde hen.

Holdet bag Krokodille Zoo har nemlig udnyttet de triste omstændigheder og er i gang med en større ombygning, så den zoologiske have er fuldstændig klar til at kunne modtage gæster under forhold, der lever op til de nye retningslinjer.

- Vi bygger og bygger for at udvide vores udendørs zoo, så den bliver så interessant som overhovedet muligt. Det er jo i hvert fald et sted, hvor publikum kan komme og føle sig fuldstændig sikre. Her er de ikke indenfor, og der er masser af plads, så de kan holde afstand, forklarer direktøren. 

Stedet har budgetteret med, at de skal bruge en til to dage på at blive klar til at åbne, lige så snart myndighederne giver grønt lys. Indtil da knokler de på og opgraderer parken så meget, som de kan nå.

- Man kan forvente masser af lækre ændringer. Det bliver en helt ny ude-zoo at bevæge sig ud i. Langt over halvdelen af ude-zoo er faktisk fuldstændig forvandlet, siger René Hedegaard.