Forurening i Maglebrænde: Nu er der badevogne til fri afbenyttelse

Der er endnu ikke givet grønt lys til at drikke eller bade i vandet i Maglebrænde. Nu er der opstillet toilet- og badevogne til de ramte borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er endnu ikke muligt at tage et glas vand fra hanen eller hoppe under bruseren i de hjem, der får vand fra Maglebrænde Vandværk.

Derfor har Guldborgsund Forsyning nu opstillet seks toilet- og baderumsvogne til borgerne i Maglebrænde. Vandet fra vandværket må ikke bruges til andet end toiletskyl.

Badevognene står på Stærsmindevej 3, og alle borgere i Maglebrænde må bruge dem.

quote Vi har fået fraskilt det meget forurenede område fra resten af Maglebrænde by, og det område er vi så i gang med at rense

Niels Rasmussen, produktionschef i Guldborgsund Forsyning

Går fremad med vandrensning

Dog går det fremad med at få vandet renset, slår produktionschef Niels Rasmussen fra Guldborgsund Forsyning fast over for TV ØST.

- Vi har fået fraskilt det meget forurenede område fra resten af Maglebrænde by, og det område er vi så i gang med at rense, fortæller han og uddyber:

- For det første renser vi hovedledningerne i vejen, men vi renser også husenes installationer, så borgerne efterfølgende trygt kan drikke vandet fra vandhanden.

Niels Rasmussen understreger dog, at man først må drikke vandet igen, når vandet er blevet godkendt af Embedslægen.

Borgerne i Maglebrænde har været uden vand siden sidste onsdag, hvor det kom frem, at drikkevandet var blevet blandet med kloakvand på grund af et uheld under nedgravningen af en kloakledning.