0.klasser tilbage i skole efter coronasmitte: - Det var et enkeltstående tilfælde

Hele 0. årgang på Sophieskolen i Guldborgsund Kommune har været hjemme i en uge, da en elev testede positiv med covid-19. Nu er eleverne tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sophieskolen i Guldborgsund Kommune handlede hurtigt, da de søndag den 16. august blev bekendt med, at en elev fra 0. årgang var blevet testet positiv med covid-19.

quote Det har været et enkelt tilfælde, der har været den udløsende faktor, men da der er blevet handlet så hurtigt, så har der ikke været mere

Jan Axelsen, skoleleder, Sophieskolen 

Efter opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed valgte skolen at hjemsende begge klasser på den mindste årgang i syv dage. Det drejede sig om 50 elever samt otte medarbejdere, der alle fik beskeden om, at de først måtte komme tilbage mandag den 24. august, hvis de var symptomfri.

Og det lader til, at den strategi har virket. I hvert fald var stort set alle elever tilbage i skole i mandags, og alle elever og medarbejdere er testet negative over to omgange.

- Alle medarbejdere er mødt ind igen, og det er børnene også. Så det har været et enkelt tilfælde, der har været den udløsende faktor, men da der er blevet handlet så hurtigt, så har der ikke været mere, fortæller skoleleder på Sophieskolen, Jan Axelsen.

Smittet barn har det godt

Ifølge skolelederen er det seksårige barn, der er smittet med coronavirus, også selv tilbage i skole igen. Reglerne siger nemlig, at man blot skal have været fuldstændig symptomfri i 48 timer.  

quote Der har nærmest ingenting været andet end almindelige lette influenzategn

Jan Axelsen, skoleleder, Sophieskolen 

- Hvis det havde været for et år siden, så havde barnet været i skole igen allerede om mandagen i sidste uge - så milde har symptomerne været. Der har nærmest ingenting været andet end almindelige lette influenzategn, fortæller skolelederen.

I alt er 15 medarbejdere og mellem 80 og 100 elever blevet testet for coronavirus på Sophieskolen. Mange af eleverne i 0. årgang har nemlig også søskende, som måtte en tur forbi et testtelt. Heldigvis er alle testet negative, og det samme gør sig også gældende for den øvrige familie til det smittede seksårige barn.

- Så familien skal have stor cadeau for, at det har lykkes dem at holde smitten på afstand derhjemme, siger Jan Axelsen.

Skolelederen er glad for, at alle eleverne nu er tilbage igen, så forældrene ikke kommer ud i yderligere problemer med at finde pasning til børnene. I sidste uge var der fire til fem børn fra 0. årgang i nødpasning på skolen. De fik lov at komme tilbage og blive passet, efter at deres første test var negativ.