To elever smittet med corona - to klasser sendt hjem

To elever fra den samme klasse er konstateret smittet med coronavirus. To skoleklasser er nu sendt hjem.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To 6. klasser på Nyrupskolen i Nyrup nord for Kalundborg by er blevet sendt hjem, efter to elever er konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser Kalundborg Kommune på sin hjemmeside.

De to elever går i samme klasse, men af hensyn til de relationer, der er mellem klasserne, har skolen besluttet også at sende parallelklassen hjem også. 

Hjemsendelsen sker på baggrund af en anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, oplyser kommunen.

Klasserne skal nu testes henholdsvis den 25. august og den 27. august, lyder anbefalingen fra styrelsen ifølge kommunen. Eleverne må derefter komme tilbage til skolen, hvis de ikke testes positive.

Kommunen oplyser, at alle elever vil blive tilbudt fjernundervisning i den kommende uge, ligesom det skete under coronanedlukningen i foråret.

Indtil nu er 104 personer i alt blevet konstateret med coronavirus i Kalundborg Kommune under coronakrisen. Hvis man ser bort fra de aktuelle tilfælde, så er kun én person testet positiv i kommunen i denne uge, og to i forrige uge, viser tal fra Statens Seruminstitut, hvis seneste tal dog ikke er opdateret siden torsdag.

I Danmark er 78 personer lørdag blevet konstateret smittet med coronavirus. På landplan er 16.521 indtil videre konstateret smittet med coronavirus.  Af dem er 621 personer efterfølgende døde.

Opdateret
Clock23. aug 2020, kl. 17:12
Kommunen oplyser nu, at to 6. klasser er sendt hjem.