Salget af rejser er gået i stå - men her beholder alle medarbejdere jobbet

Samtlige medarbejdere i Faxe-rejsebureauet Top Tours er blevet sendt hjem - men med fuld løn, og direktøren har ingen planer om at fyre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige nu står kontoret tomt for medarbejdere hos Top Tours i Faxe Ladeplads. De ansatte er sendt hjem, men med lovning om, at de beholder deres arbejde og løn. Det har indehaver Martin Bisp besluttet.

- Jeg vil gerne beholde mine medarbejdere, for det er dem, som har været med til at tage virksomheden til det, som den er i dag, siger han til TV2 ØST og tilføjer:

- Man kan sige, at Top Tours ér de mennesker, som arbejder her.

quote Det er dem, som har været med til at tage virksomheden til det, som den er i dag

Martin Bisp, indehaver, Top Tours

Top Tours har i 19 år givet overskud hver eneste år. Det gør, at der nu er noget at stå imod med, og det er i høj grad også de ansattes fortjeneste, understreger han.

Hjælpepakke kom til undsætning

Selvom Martin Bisp lige nu ser ind i sorte skyer, så føler han sig overbevist om, at lysten til at rejse nok skal vende tilbage blandt kunderne.

- Der bliver noget på den anden side. Vi tror på, tilstanden normaliseres, og derfor vil vi også gerne sige til vores medarbejdere, at vi har brug for dem på den anden side.

Top Tours-indehaveren lægger ikke skjul på, at regeringens hjælpepakker har spillet en central rolle i, at han kan fastholde medarbejderne i virksomheden.

- I stedet for at skabe mere usikkerhed og opsigelser, tager vi imod den hjælp, vi kan få, og den er vi glade for, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Martin Bisp ejer Top Tours - og han sætter stor pris på de 19 medarbejdere, han har ansat.
Martin Bisp ejer Top Tours - og han sætter stor pris på de 19 medarbejdere, han har ansat. Foto: Privatfoto

Intet grundlag for at drive rejsebureau

Top Tours har ifølge den danske rejselovgivning skullet refundere et stort antal rejser hen over foråret til kunderne, fordi Udenrigsministeriet har frarådet rejser i hele verden siden 13. marts 2020 og en måned frem.

Anbefalingen har også medvirket til, at salget er gået helt i stå.

quote I stedet for at skabe mere usikkerhed og opsigelser, tager vi imod den hjælp, vi kan få, og den er vi glade for

Martin Bisp, indehaver, Top Tours

- De store flyselskaber som SAS og Singapore Airlines har aflyst mellem 90 og 96 procent af deres flyvninger. Der er altså ingen infrastruktur i luften, og det giver god mening, for alle lande er lukket ned, siger Martin Bisp og tilføjer:

- Det har fjernet grundlaget for at drive rejsebureau på nuværende tidspunkt.

corona-paavirker-rejse.jpg
Læs også
Coronavirus påvirker rejsebureauer: - Det har været lidt mere stille i dag
corona-paavirker-rejse.jpg
Læs også
Coronavirus påvirker rejsebureauer: - Det har været lidt mere stille i dag

I de første uger af nedlukningen var der dog nok at lave. For anbefalingen fra Udenrigsministeriet om, at alle skulle skynde sig hjem, betød, at omkring 600 Top Tours-rejsende ude omkring i verden skulle have ombooket billetter.

Rejselysten vender tilbage

Det har rejsebureauets 14 ansatte i første omgang bistået med fra hjemmearbejdspladser, men nu er der ikke mere at lave.

- Men jeg tror, at lysten til at rejse er der, når alt det her er overstået, lyder det optimistisk fra indehaveren.

Om alt bliver som før, det må tiden vise. Asien med Thailand og Bali er store rejsemål for Top Tours, men allerede nu er budskabet fra de store flyselskaber her, at man forventer en halvering i kapaciteten i den kommende sæson.

- Der er mange mekanismer, vi ikke har indflydelse på, siger Martin Bisp.

20200306-160610-2-1920x1339we.jpg
Læs også
Udenrigsministeriet hæver niveau i rejsevejledninger for hele verden
20200306-160610-2-1920x1339we.jpg
Læs også
Udenrigsministeriet hæver niveau i rejsevejledninger for hele verden

Men ét er udbuddet til eksotiske destinationer. Hos Top Tours må man også kigge nøje på, hvad kunderne efterspørger. Der er nemlig ingen tvivl om, at de dyre rejser bliver valgt fra, når økonomien bliver trang, påpeger Martin Bisp og henviser til at mange lige nu ikke er sikre på deres arbejde.

- Folk spørger ikke efter sommerferier, siger han og tilføjer.

- Spørger du mig, tror jeg, vi skal frem til fjerde kvartal af 2020. Vi tror ikke, corona-situationen har lagt sig allerede til sommer.

Nye rejsemål i sigte

Derfor kigger man nu også på alternative destinationer, så man er klar, afhængigt af hvor det bliver muligt at rejse til om tre-seks måneder.

- Nogle har allerede spurgt, om vi i stedet kunne finde på at arrangere rejser til Harzen (i Tyskland, red.), siger indehaveren, som ikke er afvisende overfor forslaget.

Læs også
Nu lukker Danmark grænserne den næste måned
Læs også
Nu lukker Danmark grænserne den næste måned

- Men det kræver, at vi sætter os ind i Harzen som rejsemål. Vi sælger ikke noget, vi ikke kender på forhånd.

Lige nu har vi dog tiden til at sætte os ind i nye rejsemål – på afstand – for selvom telefonerne lige nu ringer langt sjældnere end vanligt, så arbejder Martin Bisp allerede nu på at kortlægge, hvad de rejsende vil efterspørge, så snart det hele åbner igen.


Nyhedsoverblik