Endelig i mål: Simon og Kasper har roet på tværs af Atlanten

Sammen har Simon Svendsen og Kasper Andersen, der kommer fra henholdsvis Faxe Ladeplads og fra Faxe, roet 4.800 kilometer på tværs af Atlanterhavet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De er svogere og kender hinanden særdeles godt. Alligevel har de nok lært en ting eller to om hinanden i løbet af de 50 dage, 22 timer og 44 minutter, som Kasper Andersen og Simon Svendsen netop har tilbragt ombord på deres lille robåd.

TV2 ØST har været i kontakt med makkerparret, efter de er kommet i mål. Og de er begge lettede og stolte:

- At krydse mållinjen og at kroppen kunne give slip og lade følelserne få frit spil. At komme i land og kramme sin familie var helt vanvittigt oven på 50 dage i en form for isolation, forklarer Kasper Andersen.

quote Vi lignede nogen, der havde været til julefrokost fire dage i træk

Simon Svendsen

Sammen har de roet på tværs af Atlanterhavet.

Den 12. december stævnede de ud fra den kanariske ø, La Gomera, og onsdag eftermiddag ankom de så endelig til den canariske ø, Antigua.

Der blev jublet, kysset og krammet, da Kasper Andersen og Simon Svendsen endelig satte fødderne på fast grund. Foto: Atlantic Campaigns.

Slem søsyge udfordrede

De har trænet i tre år for at komme i form, så de med succes kunne tilbagelægge de 4.800 kilometer. Men det var ikke på formen, de to herrer blev mest udfordret.

I de første 14 dage kæmpede Simon Svendsen med slem søsyge. Ifølge ham var søsygen den største udfordring på turen:

- Til sidst var jeg meget, meget udmagret og havde kun spist en tredjedel af den mad, jeg skulle, i 14 dage. Både fysisk og mentalt var jeg meget brugt og skulle kæmpe mig tilbage. Jeg havde tre dage med ekstreme mavekramper, før jeg kom ovenpå igen. Men vi kæmpede os tilbage og havde en vild afslutning på forløbet, forklarer han.

Skills
Læs også
10 millioner skal styrke DM i Skills
Skills
Læs også
10 millioner skal styrke DM i Skills

Han er tydeligt lettet over at være kommet tilbage på land.

TV2 ØST har bedt Simon Svendsen og Kasper Larsen om at sætte lidt flere ord på deres oplevelser - blandt andet, hvad de har savnet mest. Se deres svar i videoen her: 

Hør Simon Svendsen og Kasper Larsen fortælle om deres tur over Atlanterhavet.

Kunne knapt gå

De to familiefædre roede hver 12 timer i døgnet. Og det var da også tydeligt at se, da de trådte i land, at de ikke for alvor havde brugt deres ben siden den 12. december.

Faktisk havde de begge svært ved at gå:

- Da vi kommer i land, har vores kroppe været vant til i 50 dage at bevæge sig hele tiden og kompensere for de her bølger, som hele tiden var der. Så da vi lige pludselig træder op på fast grund, så er det hele vores kroppe, der bare begynder at gynge, så vi lignede nogen, der havde været til julefrokost fire dage i træk. Det var en meget, meget speciel oplevelse, lyder det fra Simon Svendsen.

Du kan se, hvordan de to måtte kæmpe for at blive oprejst på benene, da de kom i land, i den øverste video.

Tetiana Kopnina
Læs også
Ukrainske flygtninge laver stearinlys til soldater ved fronten
Tetiana Kopnina
Læs også
Ukrainske flygtninge laver stearinlys til soldater ved fronten

Samler ind til syge børn

Faktisk har turen over Atlanterhavet ikke kun handlet om at bevise råstyrke og mod. Makkerparret har i flere år arbejdet på at indhente sponsorater og samle penge ind.

De støtter Fonden Cool Unite, der blandt andet arbejder for at støtte børn, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme.

Først når indsamlingen er afsluttet, vil Simon Svendsen og Kasper Larsen offentliggøre, hvor mange penge de har formået at indsamle til det gode formål.  

TV2 ØST besøgte makkerparret, lige inden de tog afsted. Se udsendelsen her.

Nyhedsoverblik