10 millioner skal styrke DM i Skills

Tietgenfonden donerer 10 millioner kroner til SkillsDenmark, som skal være med til at styrke DM i Skills over de næste tre år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en stor fest hver eneste år, når unge mødes til danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne – og nu er der udsigt til, at festen kan blive endnu større.

SkillsDenmark modtager nemlig 10 millioner kroner i støtte fra Tietgenfonden, der skal bruges på at styrke DM i Skills over de næste tre år.

Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet bruges på at få DM i Skills ud i ”Produktionsdanmark” til flere mindre værtsbyer.

skills3.1
Læs også
DM i Skills kommer til Høng - træer og gadelamper må flyttes for at få plads
skills3.1
Læs også
DM i Skills kommer til Høng - træer og gadelamper må flyttes for at få plads

Med den treårige indsats ønsker SkillsDenmark også at sætte fokus på nye, unge målgrupper i form af unge voksne i gymnasierne, unge på efterskolerne samt unge elever, der ikke er kommet i gang med en uddannelse endnu.

- Vi vil gerne sikre, at flere unge i hele landet kan få gavn af eventen. Derfor vil vi gerne udvide vores indsats, så også de lidt ældre unge bliver inddraget som en del af målgruppen for DM i Skills. Samtidig ønsker vi også at have mulighed for at besøge de områder af landet, der ikke nødvendigvis er vant til at afholde store events, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel i pressemeddelelsen.

Høng er pragteksempel

DM i Skills blev stiftet i 2011 og det faglige mesterskab har i løbet af årene vokset sig så stort, at det ifølge SkillsDenmark i dag kun er storbyer som København, Fredericia, Herning og Aalborg, der har faciliteter til at arrangere det.

Det skal der laves om på og med støtten fra Tietgenfonden er SkillsDenmark godt på vej.

Pengene gør det dog ikke alene, for hvis SkillsDenmark skal lykkes med at kunne tilbyde arrangementet til mindre værtsbyer, så kræver det samtidig, at der er opbakning fra en lang række aktører, påpeger SkillsDenmark.

DM i skills4
Læs også
Overstiger alle forventninger - 67.000 har besøgt DM i Skills i Høng
DM i skills4
Læs også
Overstiger alle forventninger - 67.000 har besøgt DM i Skills i Høng

Det er sidste års DM i Skills, der blev afholdt i Høng, et glimrende eksempel på. Her lagde 67.000 gæster vejen forbi.

- Til trods for, at vi startede på en bar mark, blev DM i Skills i Høng i Kalundborg Kommune en kæmpe succes. Det lykkedes at tiltrække gæster fra hele regionen og skabe tilskuerrekord. Dermed formåede vi at sætte spotlight på erhvervsuddannelserne i et område, hvor der er stor mangel på faglært arbejdskraft. Den succes håber vi at kunne gentage i fremtiden med opbakningen fra blandt andet Tietgenfonden, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

Fond med store forventninger

Tietgenfonden har som mål at fremme virkelyst og vækst i Dansk Erhvervsliv, og det går godt i spænd med det arbejde, som SkillsDenmark gør i forbindelse med at skabe fokus på erhvervsuddannelserne gennem DM i Skills.

- Vi har store forventninger til, at DM i Skills kan være med til at få flere til at blive opmærksomme på og måske vælge en erhvervsuddannelse. Det har vi som samfund brug for, siger Tietgenfondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Læs også
DM i Skills er skudt i gang med indmarch, taler og show
Læs også
DM i Skills er skudt i gang med indmarch, taler og show

Fonden uddeler hvert år cirka 20 millioner kroner til almennyttige projekter. Planen er, at de 10 millioner kroner i støtte til SkillsDenmark i årene 2024-26 blandt andet skal gå til udstillingstelte, undervisningsmaterialer, særarrangementer, transport og forplejning, konkurrencer, demostande og læringsområder.

I år afholdes DM i Skills fra den 2. til 4. februar i MesseC Fredericia.