Tysk sommerhusejer vil have åbnet grænsen: - Vi er ikke til nogen fare i Danmark

Annelie Keckstein er sommerhusejer og arrangerer ferier for tyske familier med handicappede børn. Hun håber på, at den dansk-tyske grænse snart genåbnes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden den 14. marts har de tyske feriegæster måttet kigge langt efter en ferie i Danmark. Men det er ikke alle tyskere, som er i Tyskland.

quote Det er noget lort ... men vi kan ikke ændre det

Annelie Keckstein, sommerhusejer, Marielyst

Annelie Keckstein ejer et sommerhus i Marielyst, og da grænserne lukkede, blev hun i huset sammen med hendes handicappede datter Christina, der har en hjerneskade, mens hendes mand og søn tog hjem til Tyskland.

- Jeg ville egentlig gerne hjem, men min datter er hjerneskadet, og vi er mere isoleret her end i Tyskland, hvor min mand og søn er i kontakt med mange mennesker, siger Annelie Keckstein.

Artiklen fortsætter under billedet.

Annelie Keckstein mener ikke, at der er nogen risiko ved, at åbne grænsen mellem Danmark og Tyskland.
Annelie Keckstein mener ikke, at der er nogen risiko ved, at åbne grænsen mellem Danmark og Tyskland. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Det er noget lort

Hun arrangerer ferier til Marielyst for tyske familier med handicappede børn, men lige nu ved hun ikke, hvornår hun kan se frem til at se dem igen.

- Det er noget lort ... men vi kan ikke ændre det, siger hun grinende, men stadig med en alvorlig mine over sig, for de tyske turister vil nemlig rigtig gerne til Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange sagt, det er for tidligt at sige, hvornår grænserne åbner. Senest skrev hun den 21. maj i et opslag på Facebook:

Hvis vi "bare" åbner grænserne, så risikerer vi at sætte gang i nye smittekæder. Derfor skal en grænseåbning også ske klogt. Og kontrolleret.

Og uvisheden om, hvornår grænserne åbner, går ikke kun ud over tyskerne, men også sommerhusudlejningsfirmaerne.

- Ventetiden er lang, og den er svær, fordi vi skuffer mange mennesker, når de ringer til os og så gerne vil booke en ferie og have et hus. For vi kan ikke give anden besked end den, regeringen melder ud, siger Janne Edvardsen, der er servicebureauleder hos Novasol i Marielyst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Janne Edvardsen, der er servicebureauleder hos Novasol i Marielyst, tror at turisterne er ansvarlige nok til at passe på sig selv og andre, hvis de får lov til at komme til Danmark.
Janne Edvardsen, der er servicebureauleder hos Novasol i Marielyst, tror at turisterne er ansvarlige nok til at passe på sig selv og andre, hvis de får lov til at komme til Danmark. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Stol på folk

Derfor har både Annelie Keckstein og Janne Edvardsen en besked og en bøn til statsministeren.

- Jeg vil gerne sige til Mette (Frederiksen, red.), at det ville være dejligt, at man stolede på, at folk kan passe på hinanden, så grænserne kan blive åbnet, siger Janne Edvardsen.

Annelie Keckstein er klar til at tage imod familier med handicappede børn, så snart grænserne åbner.

- Vi er familier med særlige børn og handicappede børn. Vi har stor fokus på sundhed og vil opføre os, som vi gør i Tyskland. Derfor er vi ikke til nogen fare i Danmark, siger hun.