Regeringen får kritik for ikke at sætte dato for grænseåbning: - Det er ikke godt nok

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune vil have et klart svar på, hvornår grænserne igen åbner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Guldborgsund Kommune er der rigtig mange, der lever af indtægter fra turisme.

Derfor frustrerer det John Brædder (Guldborgsundlisten), der er borgmester i kommunen, at regeringen ikke har givet et klart svar på, hvornår grænserne igen åbner. 

- Vi har gået og ventet og ventet og ventet, og der kommer ikke nogen klar udmelding, det er altså ikke godt nok, siger han.

quote Det er rigtig svært for os at planlægge, hvad der skal ske resten af sæsonen

Janne Tribler Edvardsen, servicebureauleder i Novasol og Dansommer, Marielyst

Borgmesteren er bekymret for, at de lukkede grænser vil få konsekvenser for området.

- Hjælpepakkerne stopper som udgangspunkt den 9. juni, og det vil sige, at man hverken som arbejdsgiver eller arbejdstager ved, om man er købt eller solgt, fordi hvor mange turister kommer der, og er der overhovedet en mulighed for at grænserne åbner, siger John Brædder.

John Brædder skrev fredag et opslag på Facebook, hvor han kritiserer partierne på Christiansborg for ikke at have genåbnet grænserne for turisterne:

Udlejer: Det vil give ro i maven

Især de firmaer, der lejer sommerhuse ud i Guldborgsund Kommune, er hårdt ramt af uklarheden om, hvornår grænserne genåbner.

I onsdags håbede udlejningsfirmaerne på en klar melding fra Mette Frederiksen om, hvornår grænserne bliver åbnet for tyskere, svenskere og nordmænd, men i stedet lød meldingen, at der tidligst kommer en udmelding onsdag i næste uge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Janne Tribler Edvardsen er servicebureauleder i Novasol og Dansommer, Marielyst.
Janne Tribler Edvardsen er servicebureauleder i Novasol og Dansommer, Marielyst. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Det er rigtig svært for os at planlægge, hvad der skal ske resten af sæsonen, når vi ikke har en melding på, hvornår grænserne åbner. Og lige om lidt er det pinse, og vi vil rigtig gerne tage i mod vores udenlandske gæster der også, siger Janne Tribler Edvardsen, der er servicebureauleder i Novasol og Dansommer, Marielyst.

Hos udlejningsfirmaerne mener de, at sundhed og sikkerhed kommer før økonomi, men de vil gerne have en realistisk plan for genåbningen af grænserne.

- Så vidste vi præcis, hvad vi skulle gøre, så vidste vi hvem vi skulle annullere og fylde op med danskere, hvis vi nu skal aflyse en masse tyskere, siger Majbritt Sørensen, der er bureauejer i Sol og Strand på Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Majbritt Sørensen er bureauejer i Sol og Strand på Falster.
Majbritt Sørensen er bureauejer i Sol og Strand på Falster. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Det giver også en ro i maven, så vi ved, hvad vi har med at gøre, så vi kan hive plan a, b eller c frem, siger hun.

Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening mister de danske sommerhusejere til sammen 40.000 overnatninger hver dag på grund af de lukkede grænser.