Stort antal indlagte tvinger Region Sjælland til at udskyde behandlinger og operationer

Et stort antal coronaindlagte tvinger Region Sjælland til at udskyde behandlinger og operationer.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har i øjeblikket 152 indlagte patienter med COVID-19, hvoraf 24 er indlagt på intensiv.

På grund af det store antal stærkt plejekrævende patienter har regionen valgt at udskyde alle planlagte operationer og behandlinger nu frem til udgangen af februar. Det fortæller Region Sjælland i en pressemeddelelse.

quote Det er en ærgerlig men nødvendig konsekvens af det massive pres, som vores sundhedsvæsen er under i øjeblikket

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

Derudover vil skadeklinikkerne på sundhedscentrene i Kalundborg og Nakskov samt røntgen i Kalundborg fortsat være lukkede.

50 procent flere end i foråret

Regionen understreger, at behandlingen af akut sygdom, skade og livstruende sygdomme er ikke berørt af situationen med COVID-19. 

- Vi har på nuværende tidspunkt 50 procent flere indlagte med COVID-19, end vi havde, da vi havde flest i foråret. Det kræver mange senge og meget personale, og vi er derfor nødt til at prioritere det mest akutte og livstruende, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

- Det er en ærgerlig men nødvendig konsekvens af det massive pres, som vores sundhedsvæsen er under i øjeblikket, siger Leif Panduro Jensen.

Region Sjælland får lige nu hjælp af Region Syddanmark og Epilepsihospitalet Filadelfia, som tager imod medicinske patienter, der ikke er coronasmittede. 

På Epilepsihospitalet Filadelfia får personalet hjælp af udlånt sundhedsfagligt personale fra Sclerosehospitalet i Haslev, der også selv stiller sengepladser til rådighed, hvis det skulle blive aktuelt.

Derudover er har de 17 kommuner i regionen etableret 20 sengepladser. Her vil patienterne fysisk være indlagt i en kommune, mens de formelt vil være indlagt på Region Sjællands såkaldte "E-hospital", hvor regionens læger har behandlingsansvaret.