Sclerosehospitalet i Haslev er klar til at hjælpe et presset sygehusvæsen

Sclerosehospitalet i Haslev er klar til at hjælpe og aflaste personalet på Regions Sjællands sygehuse, der har travlt med at passe coronapatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vagtplanerne er lagt, og de 70 ansatte på Sclerosehospitalet i Haslev er klar til at træde til, hvis Region Sjælland får brug for det.

- Vi ved ikke, om vi bliver aktiveret endnu, men vi er klar. Vi vil meget gerne hjælpe i en tid, hvor vi kan mærke, at personalet på sygehusene er presset i bund. Det er en måde at vise samfundssind, siger direktør for sclerosehospitalet, Brita Løvendal.

Kan tage imod 20 patienter

Sclerosehospitalet i Haslev indgår i trin 5 i Region Sjællands coronaberedskab. Stiger antallet af indlagte, skal der skaffes mere plads til covid-patienter på regionens sygehuse, og her vil Sclerosehospitalet i Haslev være klar til at tage imod op til 20 medicinske patienter.

- Vi har lige haft møde om situationen, og personalet har to reaktioner: Den ene er, at vi selvfølgelig stiller vi op, fordi der er brug for os. Den anden er bekymringer, der er helt naturlige, over, at vi nu skal have døgnvagter og om familielivet, der skal gå op. Men vi går sammen ind i det, og vi finder ud af det og tager det fra en ende af, fortæller Brita Løvendal.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi vil meget gerne hjælpe i en tid, hvor vi kan mærke, at personalet på sygehusene er presset i bund. Det er en måde at vise samfundssind, siger direktør for Sclerosehospitalet, Brita Løvendal.
- Vi vil meget gerne hjælpe i en tid, hvor vi kan mærke, at personalet på sygehusene er presset i bund. Det er en måde at vise samfundssind, siger direktør for Sclerosehospitalet, Brita Løvendal. Foto: Anders Garde - TV ØST

Region Sjællands coronaberedskab er netop nu på trin 4b, og situationen bliver flugt nøje.

- Dét, vi har i baghovedet, er, om der ovenpå jul og nytår sker en stigning i antallet af indlagte. Eftersom indlæggelsestallet først stiger 2-3 uger efter høje smittetal, så holder vi øje med slutningen af denne uge og begyndelsen af næste uge, og hvis der kommer et udsving, så er det dér, vi kommer ind, siger Brita Løvendal.

Specialister i genoptræning

De medicinske patienter, som Sclerosehospitalet i Haslev vil modtage, har været gennem behandling på sygehusene, men er ikke klar til at blive endeligt udskrevet endnu. Det er altså i den sidste del af deres indlæggelse, at sclerosehospitalet eventuelt skal tage over.

quote Flere af dem har sagt: ”Sclerose, det lever man med, men covid-19 kan man dø af

Brita Løvendal, direktør for sclerosehospitalet

- Vi er et specialsygehus, der er specialiseret i rehabilitering af mennesker med sclerose. Så vi er gode til genoptræning, og den kan vi tage fat på allerede, mens patienten er sengeliggende for at få dem i gang igen, så det er en patienttype, der passer godt til os og vores kompetencer. Vi har for eksempel sagt, at det er oplagt at overføre apopleksipatienter til os, forklarer Brita Løvendal.

Hvis Sclerosehospitalet i Haslev kommer i spil til at modtage patienter, vil det betyde, at der er sclerosepatienter, der får udskudt deres indlæggelse.

- Det har vores patienter taget fint imod, og flere af dem har sagt: ”Sclerose, det lever man med, men covid-19 kan man dø af,” så de har stor forståelse for situationen og for at deres ophold kan blive udskudt, siger Brita Løvendal.

Der er i øjeblikket 165 patienter indlagt med covid-19 på regionens akutsygehuse, heraf er 24 på intensiv, otte er i respirator. 


Nyhedsoverblik