Operationer og behandlinger udskydes igen: - Det kan være meget ødelæggende

I Gigtforeningen er man kede af, at det er nødvendigt for Region Sjælland at udskyde behandlinger og operationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

152 indlagte med COVID-19. 24 på intensiv. Sådan er virkeligheden for Region Sjælland, som i dag har besluttet at udskyde alle planlagte operationer og behandlinger fra nu og frem til udgangen af februar. 

Den situation skaber ærgrelse i Gigtforeningen, som har mange medlemmer, der vil være berørt.

- Det betyder længere ventetid for mennesker, der allerede har ventet længe med stærke smerter, som påvirker dem i hverdagen, siger Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen, til TV2 ØST.

Hun understreger, at gigtsygdomme har alvorlige konsekvenser for patienterne.

- Man kan måske ikke være sammen med børn og børnebørn, som man gerne vil, ikke købe ind selv, ikke passe sit arbejde. Så det kan være meget ødelæggende, siger direktøren.

Nødhospital tager imod patienter

Region Sjælland får lige nu hjælp af Region Syddanmark og Epilepsihospitalet Filadelfia, som tager imod medicinske patienter, der ikke er coronasmittede.

På Epilepsihospitalet Filadelfia får personalet hjælp af udlånt sundhedsfagligt personale fra Sclerosehospitalet i Haslev, der også selv stiller sengepladser til rådighed, hvis det skulle blive aktuelt.

quote Det vi beder om er en hurtig omstilling, når der igen kan opereres, så ventelisterne ikke bliver alt for lange

Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen, til TV2 ØST

Derudover er har de 17 kommuner i regionen etableret 20 sengepladser. Her vil patienterne fysisk være indlagt i en kommune, mens de formelt vil være indlagt på Region Sjællands såkaldte "E-hospital", hvor regionens læger har behandlingsansvaret.

I Gigtforeningen har man da også forståelse for, at regionen har måtte træffe det drastiske valg om at udskyde behandlinger og operationer, fordi coronaen har udviklet sig, som den har.

Sclerosehospitalet i Haslev
Læs også
Plejepersonale fra sclerosehospital hjælper til på nødhospital
Sclerosehospitalet i Haslev
Læs også
Plejepersonale fra sclerosehospital hjælper til på nødhospital

- Det vi beder om er en hurtig omstilling, når der igen kan opereres, så ventelisterne ikke bliver alt for lange, og klar og tydelig kommunikation til alle de patienter, som bliver ramt af udskydelser, siger Mette Bryde Lind, Gigtforeningen.

Foruden at udskyde operationer og behandlinger endnu en gang, vil man også fortsat holde  lukket på skadeklinikkerne på sundhedscentrene i Kalundborg og Nakskov samt røntgen i Kalundborg.


Nyhedsoverblik