Kommuner og region går sammen om at hjælpe sårbare ældre til vaccination

Måske har de ikke en computer – eller overskuddet til at få det gjort. Nu vil Region Sjælland og kommunerne kontakte sårbare ældre for at hjælpe dem til vaccination.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

6.800 udsatte borgere i Region Sjælland vil indenfor kort tid blive kontaktet af deres kommune, for at høre, om de skal have hjælp til at blive vaccineret, eller skal have en vaccinationstid.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Tilbuddet kommer efter måneders problemer for mange borgere, der har måttet sidde i telefonkø i timevis, før de blev mødt med en besked om, at regionen ikke kunne hjælpe dem.

Tilbuddet med telefonopkald retter sig imod borgere i de såkaldte vaccinationsgrupper to og tre. Grupperne består af henholdsvis borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år.

De borgere, der bliver ringet op, vil få en vaccinationstid fra uge 10 og fremefter. 

- Desværre har vi stadig ikke så mange vacciner, som vi kunne ønske, men for mig er det afgørende, at de særligt sårbare borgere i vores region får del i det begrænsede antal vacciner, vi har på nuværende tidspunkt.

- Vi vil sikre, at de ikke bliver glemt, før vi går videre til de nye grupper, som Sundhedsstyrelsen nu har åbnet for, siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

En del af problematikken har været, at mange borgere igen og igen har skullet ringe til det særlige callcenter, der skulle hjælpe dem, der ikke selv kan bestille tid via nettet. Her har svaret dog været, at de ikke har haft tider at tilbyde. 

TV2 ØST har flere gange kunnet fortælle om problematikken, siden vaccinationerne startede op mellem jul og nytår.

 Blandt andet har vi mødte Henrik Poulsen fra Dianalund, som flere gange ringede forgæves til Region Sjællands corona-callcenter for at bestille tid til vaccination til sin 92-årige bonusmor. Her endte han i telefonkører med over 100 andre og måtte vente i over tre kvarter, inden han fik besked på, at der slet ingen vacciner var.

Nu er regionen dog klar med en håndsrækning til borgerne - de tilbyder nu nemlig at ringe tilbage, når der er ledige vaccinationstider.