"Hvem af jer er K?": Pistolmand spurgte til skudoffers navn, før han skød

Politiet rykkede ud med hunde efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen

En gerningsmand spurgte om offerets navn, før han skød en mand i låret udenfor en tatovørbutik i Næstved sidste år. Det fortalte vidner i retten.

- Jeg har aldrig været nede ved tatovørforretningen før. Jeg kender ikke min fætter ret godt og anede ikke, at han åbenbart har relationer til en eller anden form for bandemiljø. Men det må han jo have. Sidste gang, jeg mødte ham, var hos min mormor. 

Sådan forklarede en mand i retten i Næstved i dag, da han skulle afgive vidneforklaring i sagen mod to mænd på 22 og 23 år. 

De er tiltalt for at have skudt en yngre mand - fætteren - i benet, ligesom de er tiltalt for at have udsat de øvrige personer, der befandt sig ved forretningen, for nærliggende fare for liv eller førlighed. 

Skudepisoden fandt sted omkring klokken 17.40 den 20. april sidste år uden for tatovørforretningen Don’t Fear Ink ved viadukten i Næstved.

Ifølge anklageskriftet var skudepisoden en del af en konflikt mellem rockergrupperne Hells Angels og Satudarah og deres støttegrupper Asgardians 89, AK81 og One Blood. 

Både de tiltalte og skudofferet nægter dog at være en del af rocker- eller bandemiljøet. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen

Skyderiet fandt sted i det centrale Næstved foran tatovørbutikken Dont Fear Ink. Foto: Per Rasmussen

Anklager: Det var en hævnaktion

Retssagen mod de to mænd blev indledt ved Retten i Næstved mandag. Anklageren forklarede under sin fremlæggelse, at politiet mener, at skudepisoden var en regulær hævnaktion, da den 23-årige tiltalte i januar 2018 selv var blevet ramt af to skud i benet ved en skudepisode på Mosevej - også i Næstved.

Jeg kender ikke min fætter ret godt og anede ikke, at han åbenbart har relationer til en eller anden form for bandemiljø. Men det må han jo have

Vidne i retten

To vidner skulle i dag fortælle om deres oplevelser under skyderiet uden for tatovøren. De betingede sig begge, at de tiltalte ikke var tilstede i retten under forklaringerne.

Begge vidner forklarede, at de tilfældigt mødte den forurettede et andet sted i Næstved. Det ene vidne, der er i familie med den forurettede, fortalte, at han ikke mødes med sin fætter ofte, men at de den dag blev enige om, at det ville være hyggeligt at drikke en øl. De kørte i deres respektive biler ned til Don’t Fear Ink.

- Jeg tror, at min fætter skulle tale med dem om en tatovering, forklarede vidnet i retten i dag på spørgsmålet om, hvorfor de mødtes foran en tatovørbutik.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var mødt talstærkt op ved tatovøren. Foto: Per Rasmussen

Hvem af jer er K?

Ifølge de to vidner satte de sig sammen med fætteren i solen udenfor butikken. Indehaveren af butikken og dennes søn var også til stede. Pludselig kom en mand hen til det cafébord, de sad ved.

- Hvem er jer er K…..?, råbte han og skød derefter fætteren i benet med en lille sølvfarvet pistol. Det ene vidne forklarede, at det virkede som om, at gerningsmanden ville sikre sig, at han skød den rigtige.

- Han kendte ham tydeligvis ikke, og derfor spurgte han lige først.

I retten fortalte det ene vidne, at han efter skyderiet gemte sig bag en bil. Det andet vidne sad som forstenet, ude af stand til at røre sig. Efter at have affyret to skud forsvandt manden med pistolen ifølge vidnerne sammen med to andre i en bil.

Øjenvidne husker intet

Sønnen til indehaveren af Don’t Fear Ink, der er daglig leder af butikken, skulle også vidne i retten i dag. Han stod lige ved siden af, da K. (skudofferet, red.) blev skudt. Han kunne dog ikke huske noget fra episoden. 

Det virker, som om du slet ikke har lyst til at tale om det her. Er du bange for nogen?

Siw Olsen, anklager

- Jeg hørte, at der blev skudt, og så bukkede jeg mig ned, sagde han i retten.

Han kunne ikke huske, om der var andre end ham selv og den forurettede til stede under skyderiet. Han havde intet set og intet hørt, der kunne bidrage til at oplyse sagen, ligesom han havde nægtet at afgive forklaring til politiet efter skudepisoden. 

- Det virker, som om du slet ikke har lyst til at tale om det her. Er du bange for nogen? spurgte anklager Siw Olsen lederen af tatovørforretningen i retten.

Dette afviste han og henviste til, at han intet kunne huske fra episoden. 

02:32

TV ØST's reporter Jessica Skovmose sad med i retten i dag. Her kan du høre hende opsummere de vigtigste pointer.

Luk video

Tiltalt opholdt sig i Marokko

Ifølge anklageren stak den 22-årige formodede gerningsmand af til Berlin sammen med en anden mand dagen efter skudepisoden udenfor tatovørforretningen. Manden betragtes af politiet som værende medlem af Hells Angels eller af en af rockergruppens støttegrupper. Denne mand er også tiltalt i sagen og er ifølge anklageren på flugt fra en fængselsdom. 

Anklageren fortalte under sin fremlæggelse i retten mandag, at de to mænd kørte til Spanien og endte i Marokko, inden den 22-årige tiltalte efter knap en måned under sydlige himmelstrøg vendte hjem til sin lejlighed i Næstved.

Han blev senere anholdt med 133 gram hash, som han siger var til eget forbrug. Hans flugtkammerat befinder sig formentlig stadig i Marokko og er derfor ikke tilstede i Retten i Næstved. Hans sag er derfor blevet adskilt fra de andre to tiltaltes. 

Begge tiltalte, der sidder i retten i Næstved, nægter sig skyldige i at have medvirket til skyderiet.

Den ene er etnisk dansk, mens den anden er af anden etnisk oprindelse end dansk. Han risikerer udvisning for bestandigt, hvis han bliver dømt, da han ikke er dansk statsborger.

Efter planen falder der dom i sagen den 22 marts. Dommer og nævningen afgør skyldsspørgsmålet 21. marts og dagen efter falder der dom i sagen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App