Mand skudt i benet ved tatovør - nu er retssagen i gang

I dag starter retssagen mod to unge mænd, der formodes at stå bag bandeskyderi i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand med tilknytning til bandemiljøet blev den 20. april sidste år skudt i benet foran tatovørforretningen Don’t Fear Ink i Næstved.

- Vi formoder, at han er blevet ramt præcis der, hvor gerningsmændene har ønsket at ramme ham, sagde politiinspektør Kim Kliver til TV ØST efter skyderiet i april.

I dag starter retssagen så mod de to mænd, som anklagemyndigheden mener står bag skyderiet.

En 22-årig mand er tiltalt for at skyde den forurettede i benet på opfordring fra en 23-årig mand, der også er tiltalt i sagen. Det fremgår af anklageskriftet. De to tiltalte er samtidig anklaget for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol kaliber 6,35 milimeter.

Foruden de to tiltalte er en tredje person tiltalt i sagen. Han er varetægtsfængslet in absentia og efterlyst internationalt.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Per Rasmussen
Politiet var massivt til stede efter skyderiet ved tatovør-forretningen.
Politiet var massivt til stede efter skyderiet ved tatovør-forretningen. Foto: Per Rasmussen

Satte andres liv i fare

Mændene er ikke alene tiltalt for at skyde og have ramt en anden person. De er også tiltalt for på en hensynsløs måde at have sat personerne, der befandt sig omkring tatovørforretningen, i fare. Skyderiet udgjorde altså en trussel mod personernes liv eller førlighed.

quote Vi formoder, at han er blevet ramt præcis der, hvor gerningsmændene har ønsket at ramme ham

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Skudepisoden er formentlig opstået for at fremkalde konflikt mellem grupperne Hells Angels og Satudarah, fremgår det af anklageskriftet.

Retssagen mod de to unge bandemedlemmer begynder i dag, mandag, og fortsætter torsdag den 7. marts i Retten i Næstved.

Anholdt tre måneder efter skyderi

Den 22-årige tiltalte i sagen spiller også en hovedrolle i et andet skyderi.

7. januar sidste år blev han nemlig skudt i benet på Mosevej i Næstved, og to mænd på 28 og 29 år med tilknytning til rockergruppen Satudarah blev 1. februar dømt for skyderiet. De blev begge idømt otte års fængsel.

Det er politiets teori, at skyderiet ved tatovørbutikken var en hævnaktion for skyderiet på Mosevej, skrev Ekstra Bladet lørdag.

Anholdelserne i sagen fra Don’t Fear Ink skete næsten tre måneder efter skyderiet. Den 11. juli 2018 meddelte Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at de den havde anholdt og sigtet to personer i sagen. Det skete i kølvandet på en større politiaktion.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet.
Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen

Flere retssager om rockerkonflikten i gang

Sagen om skyderiet foran tatovørforretningen i det centrale Næstved er ikke den eneste sag om rockerkonflikten i Næstved, der er i gang for tiden.

I øjeblikket kører der også en anden sag om en rockerkonflikt mellem grupperingerne Bandidos og Satudarah, hvor en 25-årig hashhandler den 13. november 2017 blev skudt seks gange, mens hans sov i sin lejlighed i Næstved. Inden da blev hans hund skudt fire gange og afgik ved døden.

Tre mænd er tiltalt for drabsforsøg mod den 25-årige mand - en 35-årig tidligere præsident for Bandidos i Næstved og to ynge prøvemedlemmer, såkaldte prospects i rockerklubben.

Da den forurettede i sidste måned vidnede i retten, fortalte han, at skudepisoden skyldtes Satudarah og Bandidos' kamp om hashmarkedet i Næstved, og at skudofferet på tidspunktet for skyderiet solgte hash for Satudarah.