25-årigt skudoffer var i overhængende livsfare: - Min hund fik fire skud og døde, jeg fik seks

25-årig hashhandler blev skudt i sin seng. I dag skulle han vidne imod tre tiltalte med relationer til rockergruppen Bandidos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den spinkle mand sætter sig i vidneskranken. Håret er barberet i siderne og langt på toppen. Han har skæg og hans tynde ben forsvinder nærmest i et par hvide arbejdsbukser.

Den 13. november 2017 blev han ramt af seks skud i sin lejlighed i Næstved.

quote Min hund fik fire skud og døde, jeg fik seks

25-årig ved Retten i Næstved

Selvom hans stemme er fast, og han umiddelbart ikke virker tynget eller utryg, som han sidder der i den sorte dynevest, er anklageren alligevel bekymret for, om den 25-årige vil moderere sin forklaring, hvis han skal vidne foran de tiltalte i Retten i Næstved. Derfor bliver både de og alle andre, der har en forbindelse til de tiltalte eller til rockergruppen Bandidos, bedt om at gå ind i et lytterum, så de ikke er til stede i retslokalet under vidneforklaringen.

Alle bliver visiteret

I disse dage er sikkerhedsforanstaltningerne i Retten i Næstved også mange i forhold til, hvad de plejer at være. Alle, der skal ind i retssalen, bliver visiteret, ligesom flere betjente har taget opstilling i retslokalet omkring de tiltalte og bag i retssalen.

Artiklen fortsætter under billedet.

En 25-årig mand blev natten til mandag den 13. november 2017 klokken 03.45 skud i sin lejlighed på Østre Ringved i Næstved.
En 25-årig mand blev natten til mandag den 13. november 2017 klokken 03.45 skud i sin lejlighed på Østre Ringved i Næstved.

Onsdag er tredje dag i retssagen mod en 35-årig tidligere præsident for Bandidos i Næstved og to yngre prøvemedlemmer, såkaldte prospects i rockerklubben.

Alle tre mænd er tiltalt for drabsforsøg mod den 25-årige mand tilbage i november 2017.

Anklagemyndigheden mener, at de to prøvemedlemmer fra Bandidos skød den 25-årige mand, der har forbindelse til rockergruppen Satudarah. Skuddene faldt i den 25-åriges lejlighed. Han blev ramt seks gange i mave, arme og ben.

Hunden døde

Den 25-årige forklarer om selve skudepisoden, at han den 13. november 2017 sov i sit soveværelse i lejligheden på Østre Ringvej. Han blev vækket af sin kammerat N., der bemærkede, at det bankede hårdt på døren.

Efterfølgende blev døren sparket ind.

quote På det her tidspunkt kæmpede Satudarah med Bandidos om hashmarkedet

25-årig ved Retten i Næstved

Den 25-åriges hund gøede meget, og da to gerningsmænd kom ind i soveværelset, skød de først hunden, og derefter skød de den 25-årige.

- Min hund fik fire skud og døde, jeg fik seks, siger han under sin forklaring.

Vidnet forklarer, at han oplevede det, som om der var to personer i rummet, men at det kun var den ene, der skød. Efter gerningsmændene var stukket af, forsøgte han at rejse sig op, men det gjorde for ondt.

Han lagde sig ned, og derefter husker han kun, at hans nabo kom ind og ringede efter en ambulance. Derefter blev alt sort, forklarer han i retten i dag.

Tiltalte nægter sig skyldige i drabsforsøg

Politiet mener ikke, at den 35-årige tiltalte og tidligere præsident selv var tilstede i lejligheden, da skuddene faldt, men at de to prøvemedlemmer af Bandidos handlede på foranledning og opfordring af den 35-årige.

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige og afviser at have været i lejligheden på Østre Ringgade.

På tilhørerbænkene sidder flere af de tiltaltes venner og familiemedlemmer. Inden de bliver lukket ind i retssalen, bliver de alle spurgt til, hvilken relation de har til de tiltalte. De hygger sig, griner og pjatter imellem vidneforklaringerne og laver jokes med de tiltalte.

Tre andre vidner skal afgive forklaring i retten i dag, men udebliver fra retsmødet.

De vil få en udeblivelsesbøde på hver kr. 1500 ligesom der er truffet en anholdelsesbeslutning på den ene for at få ham til at møde op. Et af vidnerne er ganske enkelt gået under jorden, og har meddelt, at han ikke kommer, siger anklageren.

Han fik en vest

I går udpegede en kvindelig hashhandler en af de tiltalte prøvemedlemmer som manden bag skyderiet mod den 25-årige forurettede.

I retten forklarede vidnet, at hun havde talt med den tiltalte få dage efter skyderiet i november 2017. Her havde tiltalte stolt fortalt, at han havde fået tildelt en vest af Bandidos.

quote Han smilede over hele hovedet, da jeg spurgte, om han havde skudt x

Vidne ved Retten i Næstved

- Han smilede over hele hovedet, da jeg spurgte, om han havde skudt x” (navn udeladt, red.), fortalte vidnet, da senioranklager Mariam Khalil spurgte kvinden, hvordan hun kunne vide, hvem der havde skudt den 25-årige mand.

Vidnet fortalte desuden i retten, at den 25-årige skulle skydes, fordi han solgte hash for rockergruppen Satudarah. Vidnet fortalte videre, at ekspræsidenten var vred over dette.

Kæmpede om hashmarkedet

I vidneskranken fortæller det 25-årige skudoffer i dag onsdag, at han tidligere har solgt hash for Black Army og Hells Angels. Men på tidspunktet for skyderiet solgte han hash for Satudarah.

Artiklen fortsætter under billedet.

I disse dage er sikkerhedsforanstaltningerne i Retten i Næstved også mange i forhold til, hvad de plejer at være. Alle, der skal ind i retssalen, bliver visiteret, ligesom flere betjente har taget opstilling i retslokalet omkring de tiltalte og bag i retssalen.
I disse dage er sikkerhedsforanstaltningerne i Retten i Næstved også mange i forhold til, hvad de plejer at være. Alle, der skal ind i retssalen, bliver visiteret, ligesom flere betjente har taget opstilling i retslokalet omkring de tiltalte og bag i retssalen. Foto: TV2 ØST

- På det her tidspunkt kæmpede Satudarah med Bandidos om hashmarkedet. Det var det, det hele handlede om, siger den 25-årige i retten i dag. Han fortæller desuden, at han ved flere lejligheder har mødt den tidligere ekspræsident, der nu er tiltalt i sagen.

Han dukkede op flere gange og råbte ad mig, om jeg havde en tilladelse til at sælge hash. Både ved vandtårnet og i Rådmandshaven. Han var ikke nogen sød fyr at møde, det er der ingen tvivl om, siger den 25-årige, der kræver erstatning for drabsforsøget.

Hans bistandsadvokat påpegede i retten dag, at den 25-årige var i værgeløs tilstand under skudepisoden, eftersom han lå i sin seng. Det er dokumenteret at han var i overhængende livsfare, og derfor kræver han erstatning på 35.000 kroner.

Der er afsat otte retsdage i sagen. Næste retsdag er den 21. februar. Det forventes, at der falder dom den 14. marts.