Lokale DF’ere på vippen: - Det er en frygtelig lang dag

Dansk Folkeparti spås en markant tilbagegang, og det vil betyde farvel til flere lokale DF-profiler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en frygtelig lang dag, når man er kandidat, siger Jeppe Jakobsen, der er Dansk Folkepartis spidskandidat i Holbæk-kredsen.

Meningsmålinger spår partiet en stor vælgerlussing. Ifølge den seneste meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 står Dansk folkeparti til at få 10,3 procent af stemmerne.

FV19 VDF
Læs også
De kæmper for at beholde pladserne i Folketinget - flere profiler kan ryge ud
FV19 VDF
Læs også
De kæmper for at beholde pladserne i Folketinget - flere profiler kan ryge ud

Det er en halvering i forhold til valget i 2015, hvor partiet fik 21,1 procent af stemmerne, og det vil betyde et farvel til flere af partiets nuværende folketingsmedlemmer.

- Det er selvfølgelig ikke de bedste betingelser for at gå ind til sådan en valgdag, men jeg håber, at vælgerne tænker sig om, når de kommer ind i stemmeboksen og tager det sikre valg, siger Jeppe Jakobsen, der selv er i farezonen for at ryge ud af Folketinget:

quote Det er selvfølgelig ikke de bedste betingelser for at gå ind til sådan en valgdag

Jeppe Jakobsen (DF), folketingsmedlem

- Hvis vi mister rigtig mange kandidater, så er der jo nogle der skal ud, og så kan det jo være mig, men jeg håber da på, at jeg i løbet af de sidste fire år har overbevist nogle vælgere om, at jeg har gjort et godt stykke arbejde.

Hvor gode tror du selv dine chancer er for at komme ind i dag?

- Som meningsmålingerne står lige nu, så er det nok omkring 60 procent i min favør, fastslår han.

Kamp om mandaterne

Ved sidste valg fik Dansk Folkeparti syv mandater i Sjællands Storkreds, men denne gang står de kun til at få fire.

Tre af mandaterne forventes til at gå til Liselott Blixt, René Christensen og Søren Espersen, mens det er mere usikkert, hvem der vil løbe med det sidste mandat.

Karin Nødgaard DF
Læs også
Karin Nødgaards far var med til at stifte DF - nu kæmper hun for at redde partiet
Karin Nødgaard DF
Læs også
Karin Nødgaards far var med til at stifte DF - nu kæmper hun for at redde partiet

At dømme ud fra stemmetallet ved sidste valg, vil det fjerde mandat gå til Karin Nødgaard, der er datter af partiets medstifter Poul Nødgaard og spidskandidat i Slagelse-kredsen. Men intet er dog givet, før alle stemmerne er talt op.

- Jeg er da spændt, og selvfølgelig er spændingen måske lidt større den her gang, men jeg har en god familie, som bakker op omkring mig, og som jeg er sammen med i dag, og det betyder meget, siger Karin Nødgaard og fortsætter:

- Personligt føler jeg, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne både imellem de to valg, men også i den lange valgkamp, så jeg har det egentlig godt i maven, siger Karin Nødgaard.

 
  Foto: TV2 ØST

Men hvordan kan du have det nu, når I står ret dårligt i meningsmålingerne?

- Det må man jo tage med, sådan er politik jo også. Men jeg håber på, at vi får et bedre valg end det, der står i målingerne. Jeg håber, jeg får et godt personligt valg, så jeg kan fortsætte det arbejde, jeg allerede har sat i gang.

Men hvad hvis du ikke kommer ind?

- Jeg har en plan A nu, og den har jeg, indtil jeg har valgresultatet, og det er, at jeg utrolig gerne vil arbejde videre som folketingsmedlem.


Nyhedsoverblik