¨

Jysk geværpar fængslet: Forsøgte af befri indsat i narkosag

De tredje person, som blev anholdt tirsdag den 11. oktober sidste år, er ifølge specialanklageren blevet løsladt, fordi der manglede beviser. Foto: TV ØST

En kvinde og mand er blevet idømt fire års fængsel, efter de blandt andet ved hjælp af et gevær forsøgte at befri en person i Slagelse Arrest.

Politiet var sidste år massivt til stede ved Slagelse Arrest, da flere bevæbnet personer tirsdag den 11. oktober forsøgte at befri en indsat i Slagelse Arrest.

Her blev tre personer anholdt for befrielsesforsøget, der ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsprang af en omfattende narkosag, hvor ti personer indtil videre er fængslet.

Og onsdag blev to personer ved Retten i Næstved dømt i sagen.

Der er tale om en 24-årig kvinde fra Ringkøbing og 41-årig mand fra Hedensted ved Vejle, der er idømt ubetinget fængsel på henholdsvis et år og otte måneder og to år og fire måneder. 

Læs også Tre personer forsøgte at befri indsat i Slagelse Arrest

- Den person, som de to dømt forsøgte at befri, er en del af en større narkosag, fortæller Skipper Pelle Falsled, specialanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

I forbindelsen med anholdelsen af de tre blev der også fundet et jagtgevær, hvilket de to personer også er blevet straffet for.

En person løsladt efter manglende beviser

Politiet havde forinden fået oplysninger om, at bevæbnede personer ville forsøge at befri den indsatte og var derfor massivt til stede ved arresten.

- Vi havde noget efterforskning, der gjorde, at politiet var til stede, da personerne ankom, fortæller Skipper Pelle Falsled.

Den tredje person, som blev anholdt tirsdag den 11. oktober sidste år, er ifølge specialanklageren blevet løsladt, fordi der manglede beviser. Derfor forventer politiet heller ikke at fængsle flere personer i sagen. 

Læs også Aktion i Slagelse Arrest skulle befri narkofængslet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App