Store butikker skal have opsynspersonale - butikschefer og kunder tager godt imod coronakrav

Fredag blev der krav om opsynspersoner i de større varehuse for at sikre, at kunderne overholder coronareglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansatte i gule veste med en venlig påmindelse om at holde afstand eller huske at spritte hænderne af blev fra i dag fredag et krav i alle varehuse over 2000 kvadratmeter.

Kravet om opsynspersonale er en af de restriktioner, som blev indført i sidste uge af regeringen for at bremse stigningen i smitten med coronavirus.

quote Vi hører alle sammen om det i nyhederne hele tiden, men glemmer det måske lidt, fordi det er blevet hverdag for os nu

Dennis Larsen, varehuschef, Føtex Kalundborg

- Jeg synes, det giver god mening. Vi hører alle sammen om det i nyhederne hele tiden, men glemmer det måske lidt, fordi det er blevet hverdag for os nu, så det giver god værdi, at der er nogle, der kan minde kunderne om at holde afstand, spritte hænderne af og så videre, lyder det fra Dennis Larsen, der er varehuschef i Føtex, Kalundborg.

Positive kunder

Han har sat tre personer på ad gangen til at gå rundt i varehuset og hjælpe folk med at være coronapåpasselige, og hans indtryk er, at kunderne tager godt imod det.

- Vi har ikke mærket nogen, der er sure over det – tværtimod. Vi lagde et billede op på vores Facebookside tidligere i dag med en af vores ansatte i gul vest, og det fik rigtig mange positive tilkendegivelser, fortæller Dennis Larsen.

Én ad gangen

Hos Coop betyder det nye krav, at man i 70 af sine 1000 butikker har opsynspersonale. Det vil være i Kvickly og de store Superbrugsen-butikker. I Kvickly i Vordingborg mærker de stor forståelse for initiativet.

- Det er blevet taget godt imod af kunderne. De synes, det giver god mening, og jeg synes også, der er brug for sådan en person. Det er kun fint, at der kommer mere fokus på at huske de forskellige retningslinjer, siger Henrik Rømer, der er varehuschef i forretningen.

Ud over kravet om opsynspersoner er myndighedernes anbefaling, at indkøbene skal foretages af et familiemedlem ad gangen.